Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

303 käytetyt Skoda Fabia olivat hinta tarkistettiin

303 käytetyt Skoda Fabia olivat hinta tarkistettiin

kamux.fi, astrum.fi ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Skoda Fabia

Etu

  • Vahvat ja luotettavat moottorit.
  • Hyvät jarrut.
  • Paljon tilaa.
  • Käytännöllinen sisustus.

Haitta

  • Ruma ulkoasu.
  • Tylsä ajokokemus.
  • Ei erotu edukseen VAG tuotteiden joukossa.

Kuvaus

Monet muistavat ajat jolloin Skoda oli kaikkien autovitsien antisankari. Sitten tuli Fabia, joka muutti kaiken. Vuonna 2000 markkinoille saapunut Tsekkiläinen supermini merkitsi uutta alkua Skodan ja Volkswagenin yhteistyössä. Samalla se johti Skodan maineen merkittävään parantumiseen, joka on jatkunut viime päiviin saakka.

Toinen sukupolvi (2007 - ):

Skoda Fabian ensimmäinen sukupolvi päättyi vuonna 2007, jolloin uusi Volgswagenin alustalle rakennettu versio voitti lukuisia palkintoja. Toisen sukupolven mallilta odotettiin paljon, joten mikä oli lopputulos?
Ulkoisen muotoilun suhteen toisen sukupolven Fabia otti hieman takapakkia. Linjakkaan ulkonäön tilalle oli tullut tiettyä pyöreyttä, joka luultavasti on saanut inspiraation Skoda Roomsterilta. Uusi malli on selväsi suurempi kuin edeltäjänsä, joka voi olla ongelma niille, jotka etsivät näppärää kaupunkiautoa. Sama alusta on käytössä Volkswagenin ryhmän Polossa, Audi A1 ja Seat Ibizassa, mutta se ei riitä nostamaan Fabiaa muita korkeammalle. Se ei kuitenkaan ole suuri ongelma, sillä Fabian jarrut ovat huippuhyvät ja sisusta on hyvin rakennettu.

Moottorivalikoima on perus Volkswagen mallistoa, mutta sehän ei ole huono asia. Mallistosta löytyy hyvä tarjonta sekä suorityskykyä että taloudellisuutta. 1.2, 1.4 ja 1.6 litran moottoreista löytyy vääntöä ja ne ovat huippuluotettavia. Mallin diesel versiot ovat erittäin suosittuja ja ne on saatavissa 1.2 – 1.9 litran TDi malleina. Erityismaininnan ansaitsee 1.6 litran TDi, joka tarjoaa yli 100 hevosvoimaa alle neljän litran/100km kulutuksella. Malliston ääripää ovat pääosin epäonnistumisia. 1.2 litran talousversio on hengetön, ja luvatun kulutustason saavuttaminen vaatisi stressaannuttavaa ajotyyliä. 1.9 TDi on lähinnä huippusuorittajaa, mutta paras valinta on silti 1.6TDi.

Johtopäätös

Ottaen huomioon että Fabialla on paljon yhteistä Audi A1, VW Polo ja Seat Ibiza kanssa, ei ole yllättävää, että se ei erotu edukseen kovan kilpailun supermini luokassa. Oli se sitten varustelutaso, moottorien säädöt tai kaunis ulkonäkö, kaikki top-5 kilpailijaa peittoavat Fabian selvästi. Opel Corsa, Polo, Ford Fiesta, Honda Jazz ja jopa Kia Rio tekevät Fabiasta pääosin vanhanaikaisen. Tämä on todella sääli, sillä ensimmäisen sukupolven malli oli erittäin hyvä. Kiva sisustus ja hyvät jarrut eivät kykene pelastamaan muuten niin keskinkertaista Skoda Fabiaa.

Kaikki alueet for Skoda Fabia

Kaikki polttoainetyypit for Skoda Fabia

Kaikki vuotta for Skoda Fabia

Kaikki vaihteistotyypi for Skoda Fabia

Kaikki korimalli for Skoda Fabia

Kaikki varustekokoonpano for Skoda Fabia