Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

80 käytetyt Seat Ibiza olivat hinta tarkistettiin

80 käytetyt Seat Ibiza olivat hinta tarkistettiin

autokilta.fi, carnext.com ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Seat Ibiza

Etu

  • Takuuvarmat Volkswagenin moottorit ja pari kotoista vaihtehtoa lisäävät valinnanvaraa.
  • 1.2 litraisen kulutus on huippualhainen.
  • Ohjautuvuus on hyvä, kuten olettaa saatta PQ25 alustalta.
  • Viimeisin ulkoasun muokkaus on onnistunut. Erityisesti urheilullisempi Cupra –malli on tyylikäs.

Haitta

  • Tuulen suhina on ongelma kovissa nopeuksissa.
  • Pienemmät moottorit kuulostavat kärsiviltä, kun lisätään kierroksia.
  • Harmaa muovi ei lisää luksuksen tuntua, tosin tukevat ja mukautuvat istuimet saavat melkein unohtamaan sisustan askeettisuuden.

Kuvaus

"Tämä Espanjalainen supermini on ollut markkinoilla jo vuodesta 1984. Seating yhteistyö Volswagenin kanssa on kehittänyt mallia harppauksin viime vuosina. Mallista on tällähetkellä olemassa neljäs versio ja se tuli myyntiin vuonna 2008. Jos jokin kilpailijoista erottava tekijä tulisi huomioida, on se Ibizan tapauksessa se, että siitä on olemassa farmari –malli, 3 ja 5 –ovisten perusmallien lisäksi. Joku voisi väittää, että farmari supermini on ristiriitainen yhdistelmä, mutta ainahan on mukava, että on olemassa vaihtoehtoja. Itseasiassa Seat on saanut erittäin paljon irti Volgswagenin PQ25 alustasta.

Toinen osa-alue missä yhteistyö on kantanut hedelmää on mootorivalikoima. Ibizasta löytyy suurinpiirtein samat koneet kuin Polo –mallistosta, mikä on loistojuttu, sillä erityisesti 1.2, 1.4 ja 1.6 litraisista löytyy hyvin vääntöä ja ne ovat huippuluotettavia. Seat tarjoaa myös 2.0 litraisen vaihtoehdon, jonka suorituskyky on erinomainen, kulutuksen kustannuksella. Diesel vaihtoehdot on saatavilla välillä 1.2 - 2.0 TDi, josta erityishuomion ansaitsee 1.6 TDi.

Vuoden 2012 kasvojenkohtuksessa Seat Ibizan “nuolimainen” ulkonäkö sai parannuksia, jonka ansiosta auto on itseasiassa melko komea. Uusi virtaviivaisempi muotoilu toimii. Moniin muihin malleihin verratutuna varustelutasot on nimetty siten, että niistä tajuaakin jotain. E – entry level, S, SE ja Sport. FR, Cupra ja Bocanera ovat mallin erikoisversiot – lippulaivat. Kuten välimeren autolta saattaa olettaa, kaikissa paitsi E versiossa on ilmastointi vakiona.

Johtopäätös

Ibiza on ehdottomasti viiden parhaan superminin joukossa. Malli on voittanut vuoden 2008 jälkeen useita palkintoja, kuten kaksi Red Dot –palkintoa. Volswagenin kanssa tehty yhteistyö on poikinut tuloksia, joskin se herättää myös kysymyksen miksi ei vain hankkisi Poloa?

Kaikki alueet for Seat Ibiza

Kaikki polttoainetyypit for Seat Ibiza

Kaikki vuotta for Seat Ibiza

Kaikki vaihteistotyypi for Seat Ibiza

Kaikki korimalli for Seat Ibiza

Kaikki varustekokoonpano for Seat Ibiza