FAQ

Mitä tarkoittaa kun AutoUncle sanoo "Hinnan tulisi olla?"

AutoUncle kertoo mikä auton markkinahinnan tulisi olla, vertaamalla sitä vastaaviin markkinoilla oleviin ajoneuvoihin.

AutoUnclen arvio - onko arvio hinta, jonka voin odottaa saavani välittäjältä?

Ei. AutoUnclen arvio perustuu markkinoilla jo myynnissä oleviin, samanlaisten autojen hintoihin.

Jos myyt tai vaihdat auton välittäjän avulla, hinta ei välttämättä vastaa AutoUnclen ajoneuvolle tekemää arviota. Hinta-arvio perustuu pelkästään markkinoilla esiintyviin myyntihintoihin. Välittäjän taas tulee tarjota autoista mm. takuu ja saada työstään myös korvaus.

Miten AutoUncle laskee oikean hinnan?

AutoUncle käyttää algoritmia nimeltään AutoScore, joka tutkii myynti-ilmoituksia ja listaa tietoja, kuten vuosimallin, mittarilukeman, moottorityypin ja varustelutason. Tietoihin perustuen, AutoScore laskee vastaaviin markkinoilla myynnissä oleviin ajoneuvoihin verrattavissa olevan hinta-arvion.

Read more here

Ajoneuvollani ei ole AutoScore arviota - mitä se tarkoittaa?

AutoUncle voi tehdä arvion vain mikäli tärkeät tiedot kuten vuosimalli, mittarilukema, korimalli, moottorityyppi, vaihteisto ja varustelutaso on ilmoitettu. Jos auto on leasing tai rahoitussopimuksen alainen, sitä ei arvioida. Lisäksi jotkin harvinaiset merkit ja mallit ovat liian harvoin myytävänä, jotta oikeaa hinta arviota voitaisi tehdä.

Miksi en voi etsiä auton joiden vuosimalli on 1950, tai auton joiden hinta on alle 200,00 €?

Auton joiden vuosimalli on 1950 tai varhaisempi ja joiden hinta on alle 200,00 € ei voi etsiä AutoUnclesta. Näiden autojen hinta riippuu eniten niiden yleisestä kunnosta, jolloin vuosimalli, mittarilukema, korimalli, moottorityyppi, vaihteisto ja varustelutaso ovat vähemmän merkityksellisiä. AutoScore arvio perustuu oletukseen, jossa muuttujilla on todellista vaikutusta hintaan.

Kuinka tarkka on AutoUnclen hinta-arvio?

AutoUnclen arvio on tarkka, mutta se on sidoksissa alkuperäisessä ilmoituksessa ilmoitettujen tietojen oikeellisuuteen. Tämä tarkoittaa, että jos alkuperäisessä ilmoituksessa on virheitä tai puutteita, hinta-arvio voi olla epätarkka.

Miten voin ilmoittaa ajoneuvoni AutoUnclessa?

AutoUncle ei tarjoa omaa ilmoituspalvelua. Sen sijaan voit valita ilmoitusfoorumiksesi minkä tahansa suuren käytettyjen autojen markkinapaikan, me löydämme ilmoituksesi.

Miksi AutoUncle antaa ajoneuvolleni alhaisen arvion - mielestäni tarjous on hyvä?

AutoUncle arvio perustuu markkinoilla olevien vastaavien autojen vertailuun. Tyypillisesti syynä on puutteellinen ilmoitus, joten kannattaa tarkistaa, että ilmoituksesta löytyy kaikki tärkeät tiedot kuten mm. moottorin tyyppi ja varusteet.