Usein kysytyt kysymykset

Miksi AutoUncleilla on hinta-arviointi?

Tieto auton hinta-arviosta hyödyttää sekä ostajia että myyjiä ja tekee markkinoista avoimemmat:

 • Jos olet ostaja, tämä auttaa sinua varmistamaan, että myyjä on listannut autonsa kohtuulliseen hintaan.
 • Jos olet myyjä, voit käyttää tätä tietoa hinnoitellaksesi autosi oikeudenmukaisesti ja myydä sen nopeammin.

Miten AutoUncle:n hinta-arviot lasketaan?

Kunkin auton hinta-arviointi saadaan vertaamalla autoa ja sen hintaa tilastollisesti vastaaviin autoihin nykyisillä markkinoilla. AutoUncle päivittää arviot säännöllisesti varmistaakseen, että hinta-arviot ovat mahdollisimman tarkkoja ja ajantasaisia.

Hinta-arviot perustuvat myynnissä oleviin samankaltaisiin autoihin, ja niissä otetaan huomioon yli 100 mahdollista tekijää.

Luettelo keskeisistä tekijöistä, joita AutoUncle käyttää hinta-arvion laskemisessa:

 • Merkki / merkki
 • Malli
 • Vuosi
 • Kilometrit / kilometrit / matkamittarin lukema
 • Varusteluvaihtoehto / varustetaso
 • Moottorin koko
 • Polttoainetyyppi
 • Hyötysuhde
 • Korityyppi ja ovet
 • Vaihdelaatikon tyyppi
 • Lisävarusteet, kuten ilmastointi, ksenonvalot jne.
Lue lisää täältä

Mitä tarkoittaa se, että autoa ei ole hinnoiteltu?

AutoUncle pystyy arvioimaan vain autoja, joista on saatavilla tärkeitä tietoja, kuten vuosimalli, ajokilometrit, korityyppi, moottorikoko, vaihteisto ja varusteet. Lisäksi tapauksissa, joissa autoa koskevat tiedot ovat epäilyttäviä tai niiden on analysoitu olevan samankaltaisten autojen normaalin vaihteluvälin ulkopuolella, AutoUncle päättää olla lisäämättä hinta-arviota. Esimerkkinä voidaan mainita auto, jossa on 600 hv, kun kaikissa muissa markkinoilla olevissa vastaavissa autoissa on alle 200 hv. Lisäksi joitakin harvinaisia merkkejä ja malleja, vanhoja autoja, klassikkoautoja ja tietyntyyppisiä hyötyajoneuvoja, joiden tarjonta markkinoilla on hyvin rajallista, ei myöskään voida arvioida.

Miksi AutoUncle antaa autoille huonoja arvosanoja?

AutoUncle:n markkinahinta ilmaisee, mikä auton hintapyynnön pitäisi olla verrattuna nykyisillä markkinoilla myynnissä oleviin vastaaviin autoihin, kun otetaan huomioon verkkoluettelosta saatavilla olevat tiedot. Jos autolla on alhainen luokitus, se tarkoittaa, että markkinoilla on muita vastaavia autoja, joiden hinta on parempi.

AutoUncle:n hinta-arvio - onko se hinta, jonka voin odottaa saavani jälleenmyyjältä, jos myyn autoni?

Ei. AutoUncle:n markkinahinta ilmaisee, mikä auton hintapyynnön pitäisi olla verrattuna nykyisillä markkinoilla myytäviin vastaaviin autoihin.

Jos myyt, vaihdat osan autostasi tai vaihdat sen jälleenmyyjään, et voi odottaa saavasi AutoUncle:n markkinahinta-arviota vastaavaa hintaa. Tyypillisesti jälleenmyyjä tarjoaa sinulle tarjouksen, joka on 20-40 prosenttia AutoUncle-markkinoiden markkinahintaa alhaisempi. Markkinahinta-arvio perustuu puhtaasti pyyntihintoihin (vähittäishintoihin).

Muista, että jälleenmyyjän on tarjottava takuut, huollettava auto ja saatava autosta voittoa.

Voiko arvostus olla väärässä?

Arvonmääritys voi olla epätarkempi silloin, kun markkinoilla on vähän samanlaisia autoja. Lisäksi, jos listauksessa on ilmoitettu väärä varusteluvaihtoehto, vuosimalli tai vastaava, hinta-arvio voi olla epätarkka. Siksi on aina hyvä tarkistaa listalla annetut tiedot kahdesti jälleenmyyjältä tai auton myyjältä.

Onko AutoUncle mielestäsi väärässä arviossa tietyn auton osalta?

Lähettäkää sähköpostia osoitteeseen support@autouncle.com, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Lisää AutoUnclesta

AutoUncle skannaa ja arvioi päivittäin yli 10 miljoonaa käytettyjen autojen ilmoitusta 12 Euroopan maassa tarjotakseen ajantasaisia markkinapohjaisia hinta-arvioita, jotka auttavat päivittäin miljoonia kuluttajia ja ammattilaisia tekemään parempia päätöksiä autoja ostaessaan ja myydessään.