Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

280 käytetyt VW Polo olivat hinta tarkistettiin

280 käytetyt VW Polo olivat hinta tarkistettiin

Tori, autokilta.fi ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

VW Polo

Etu

  • Loistava laatu ja luotettavuus kautta linjan.
  • Lisukkeet kuten kosketusnäyttö ja satelliittinavigointijärjestelmä lisäävät luksusen tuntua.
  • Runsaasti tavaratilaa.
  • GTi ja muut 16 venttiiliset koneet tarjoavat sporttisen suorituksen.
  • Loistavat turvallisuusarviot, kuten olettaa saattaa nykyaikaiselta superminiltä. Kuusi turvatyynyä vakiona takaavat mielenrauhan.

Haitta

  • Ohjautuvuus ja ajokokemus jättävät toivomisen varaa. Vain GTi tarjoaa loistavan ajokokemuksen.
  • Moottorin äänekkyys on hiukan häiritsevä kiihdytettäessä erityisesti dieselmoottorien kohdalla.
  • Hiukan tylsä verrattuna kilpailijoihin.

Kuvaus

Viidennen sukupolven Volkswagen Polo jatkaa edeltäjiensä menestystarinan rakentamista. Viimeisin versio julkaistiin vuonna 2009, ja sen ”mini-golf” –look on erittäin kaunis. Palkinnot eivät kauaa antaneet odottaa itseään, sillä malli valittiin 2010 vuoden eurooppalaiseksi autoksi, sekä vuoden autoksi 2010 New Yorkin automessuilla.

Malli on saatavana kolme- tai viisiovisena ja mallistoon kuuluu myös erikoinen off-road tyylinen Crossroad malli. Jämäkkää ja tyylikästä ulkonäköä on koristeltu mukavasti reiluilla puskureilla. Moottorivalikoima on pieni mutta väkevä, sillä valittavana on 1.2, 1.4 tai 1.6 litraiset koneet, joista löytyy mukavasti vääntöä. 1.4 litrainen 16 venttiilinen on porukan sporttisin, jossa 178 hevosvoiman Polo GTi tarjoaa houkuttelevan vaihtoehdon kelle tahansa. Kiinnostavin malliston kokonaisuus lienee Bluemotion, joka yhdistää hyvän suorituskyvyn 1.2 litraiseen diesel –moottoriin. Sen kulutus lähentelee kolmea litraa satasella. BlueGT on samansuuntainen kulutuksen osalta, mutta tarjoaa hieman lisäpotkua tehojen suhteen.

Varustelutasot noudattelevat peruslinjaa ja ne on nimetty S, Match, SE ja SEL. Kaikissa on vakiona ilmastointi. Kalliimman hintaluokan R-line ja R-line Style -mallit tarjoavat aidosti ylelliset puitteet, vaikka verrattuna Fiesta tai Rio malleihin, ne ovat hiukan tylsät. Sisusta on luokkansa suhteen peruslaatua, mutta tavaratila on suurempi kuin [B:Ford M:Fiesta] –mallissa, mikä tekee Volkswagen Polosta pätevän valinnan pienelle perheelle.

Johtopäätös

Kilpailu piikkipaikasta supermini –luokassa ei ole koskaan ollut kiivaampaa kuin nyt. Polo on eittämättä yksi kärkinimistä, ja oikeataan aidon vastuksen tarjoavat vain Ford Fiesta ja Kia Rio. On kuitenkin muutama seikka, jotka olisi voitu toteuttaa paremmin. Vaikka Polo perustuu samaan runkoon kuin Seat Ibiza, täytyy kuitenkin todeta, että Ibizan ohjautuvuus on näistä kahdesta parempi. Tämä on seikka, jota Volkswagenin suunnittelukokemuksen valossa on vaikea ymmärtää. Mitä tulee luotettavuuteen, kulutukseen ja ulkonäköön, Polo ei kerää moitteita. Kokonaisuus voidaankin kiteyttä sanontaan ”varma valinta”, sillä mallin kohdalla tietää mitä saa.