Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

400 käytetyt Toyota Avensis olivat hinta tarkistettiin

400 käytetyt Toyota Avensis olivat hinta tarkistettiin

Auto24, astrum.fi ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Toyota Avensis

Etu

  • Laadukkaat, voimakkaat moottorit.
  • Paljon mukavia lisukkeita.
  • Taloudellinen.

Haitta

  • Huojuva kori muistuttaa jokaisessa töyssystä.
  • Tylsä ohjaamo ei pärjää kilpailijoille.
  • Ajotuntuman puute tekee ajokokemuksesta tylsän.

Kuvaus

Toyota Avensis on perhefarmareiden peruskalustoa. Vaikka sen profiili on melko steriili, myynti on saanut potkua siitä, että monet yritykset ovat suosineet sitä. Viimevuosien heikko taloustilanne on kuitenkin saanut monet muutkin valmistajat hakemaan sopimuksia yritysten kanssa, jonka vuoksi Toyota on joutunut kilpailemaan entistä enemmän. Pärjääkö se kilpailussa Fordin, Volkswagenin ja Mazdan kanssa?

Avensiksen kolmas sukupolvi on ollut markkinoilla vuodesta 2009, ja kehitystä edeltäjiin on tapahtunut erityisesti viimeistelyn ja mekaniikan puolella. Ensimmäinen asia jonka kiinnittää huomion on linjakas muotoilu. Se näytää siistimmältä, mutta on myös vähentänyt ilmanvastusta mukavasti. Tämä on selkeästi Toyotan yritys saada Avensis näyttämään modernimmalta.

Moottorivaihtoehtoja on mukavasti. Kahden bensiini- ja kolmen diesel -moottorin voimin Avensis on ohittanut Mondeon tehossa kaikkien muiden paitsi 1.8 litran besiinimallin kohdalla. Dieselkoneet ovat erityisen vahvoja. Jos valitsee bensiinimallin, on parasta ottaa 2.0 litrainen, sillä 1.8 voi vaatia liikaa työtä. Useimmat valitsevat kuitenkin dieselin, sillä ne tarjoavat taloudellisuutta ja mukavasti vääntöä. 2.0, 2.2 ja trimmattu 2.2 litrainen ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. Vaikka Avensis on saatavana sekä automaatti että manuaalivaihteisena, on jälkimmäinen perempi, kun katsotaan suorityskykyä. Se myös tarjoaa selkeän taloudellisen edun kulutuksen suhteen. Toyota on osunut lähes napakymppiin moottorien kohdalla, jos ne vielä vain olisivat olleet hieman hiljaisempia.

Ajokokemus on sitten toinen tarina. Korkeissa nopeuksissa ohjautuvuus on hyvä, ja kurvit taittuvat tarkasti, mutta ajotuntuma on laiska. Laiskuun näkyy erityisesti alhaisissa nopeuksissa, eikä kuski saa tuntumaa tiehen oikein mitenkään. Tämä on heikkous, sillä kilpailijat kuten Mazda 6 on näiltä osin nautinnollinen ajaa. Lisäksi ajettaessa auto tuntuu notkuvan ja heiluvan vähän joka suuntaan. Minimalistinen ohjaamo ei pärjää kilpailussa Volkswagenille, ei vaikka lisukkeita on reilusti. Toyota on silti pantava merkille, runsaiden toimintojen ja halvan hinnan vuoksi.

Johtopäätös

Avensis on perusmalli, ja mikäli tykkää leluista, on niitä valittavana laaja kokonaisuus. Ajokokemus on kuitenkin pettymys. Ne jotka etsivät kokonaisvaltaisempaa pakettia, päätyvät valitsemaan Ford Mondeo. Ne jotka haluavat tukevan ja vahvan paketin valitsevat VW Passat. Ajokokemusta hakevat päätyvät Mazda 6 malliin. Jopa Skoda Octavia päihittää Toyota taloudellisuudessa. Japanilaisvalmistajan täytyy tehdä monia parannuksia seuraavan sukupolven tullessa markkinoille.

Kaikki alueet for Toyota Avensis

Kaikki polttoainetyypit for Toyota Avensis

Kaikki vuotta for Toyota Avensis

Kaikki vaihteistotyypi for Toyota Avensis

Kaikki korimalli for Toyota Avensis

Kaikki varustekokoonpano for Toyota Avensis

Auto myyty!

Olemme ohjanneet sinut uudelleen luetteloon vastaavista autoista, jotka löysimme ja joiden uskomme kiinnostavan sinua.