Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

127 käytetyt Mazda 6 olivat hinta tarkistettiin

127 käytetyt Mazda 6 olivat hinta tarkistettiin

kayttoauto.fi, Auto24 ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Mazda 6

Etu

  • Hyvä ohjautuvuus erityisesti ensimmäisen sukupolven mallissa.
  • Kaunis ulkoinen muotoilu.
  • Vahvat lisävarustelut kautta linjan.

Haitta

  • Moottorit saattavat käydä hermoille pitkillä markoilla ja korkeissa nopeuksissa.
  • Sisustus on paikoitelleen laadukas, mutta tuntuu silti halvalta ja on huonosti suunniteltu.

Kuvaus

Mazda 6 tuli markkinoille vuonna 2002 ja sitä on sen jälkeen myyty yli miljoona kappaletta. Myynti on ollut erittäin nopeaa, sillä Mazda 6 on päihittänyt edellistä myyntiennätystä pitäneen Mazda MX-5 mallin. Kokonaisuudessa yhdistyy mukavasti virtaviivainen muotoily, runsaat varusteet ja varman tuntuinen, inspiroiva ohjautuvuus, joka tekee Mazda 6 varsin mukavan paketin.

Ensimmäinen sukupolvi (2002 - 2007):

Auto joka tuli markkinoille vuonne 2002 oli oikeastaan päivitetty, uuden leiman saanut Mazda 626. Uusi ulkonäkö lisättiin vuonna 2005, jonka jälkeen siitä tuli yksi eniten myydyistä perheautoista. Ensimmäiseen malliin oli saatavilla vain kolme bensiinimoottoria: 1.8, 2.0 ja 2.3 litran konetta. Kaksi dieselvaihtoehtoa eivät antaneet syytä juhlaan, jonka vuoksi moottorit muodostuivat mallin Akilleen kantapääksi. Asia on jonkin verran korjaantunut vuoden 2005 päivityksen yhteydessä, mutta lisävoima ja vääntö eivät riitä peittämään heikkoa moottorin vastetta ja melua.
Tukevan tuntuinen ohjautuvuus tuo hyvän tuntuman tiehen, jonka vuoksi Mazda 6 on varsin hyvä ajaa.

Toinen sukupolvi (2007 - ):

Jatko siitä mihin ensimmäisen sukupolvi jäi voisi olettaa olleen helppoa, mutta tulos jakaa mielipiteet. Moottorivalikoimaa parannettiin lisäämällä valikoimaan uusi 2.2 litran 185 HP kone. Bensiinimallit päivitettiin, ja aimmin nähty 2.3 litrainen vaihdettiin 2.5 litraiseen, joka viimein antoi Mazda 6 tehon, jolla hyvä ohjautuvuus pääsee oikeuksiinsa. Moottorin melu on myös merkittävästi vähentunyt, ja kaikenkaikkiaan kokonaisuus on laadukaampi.

Varustelutaso on alue, jolla Mazda 6 loistaa. Tarjolla on 11 erilaista kokoonpanoa, jotka kaikki ovat erittäin runsaat. Luistonesto ja sivuturvatyynyt ovat kaikissa vakiona, ja kevyemmät lisukesarjat sisältävät mm. sumuvalot ja penkinlämmittimet.

Johtopäätös

On helppo ymmärtää, miksi Mazda 6 on ollut kaupallinen menestys. Hyvä ohjautuvuus, tiukka ulkonäkö ja jatkuva kehitystyö todistavat, että Aasialaiset autot ovat varsin kykeneväisiä kilpailemaan Euroopassa perheautojen markkinoilla. Toisen sukupolven moottorien parannukset osoittavat, että Eurooppalaisten valmistajien pitää pysyä tarkkana. Ford Focus ja VW Golf pärjäävät edelleen, mutta Mazda on erittäin hyvä vaihtoehto niille, jotka kaipaavat jotain hieman erilaista.

Kaikki alueet for Mazda 6

Kaikki polttoainetyypit for Mazda 6

Kaikki vuotta for Mazda 6

Kaikki vaihteistotyypi for Mazda 6

Kaikki korimalli for Mazda 6

Kaikki varustekokoonpano for Mazda 6