Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

225 käytetyt Honda Civic olivat hinta tarkistettiin

225 käytetyt Honda Civic olivat hinta tarkistettiin

autotie.fi, autokilta.fi ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Honda Civic

Etu

  • Loistavat viimeistely.
  • Laadukkaat sisustusmateriaalit.
  • Mukautettava tavaratila.

Haitta

  • Matkustamo on ahdas.
  • Huono kojetaulu.

Kuvaus

Honda Civic on ollut markkinoilla jo iäisyyden ja vaikka se ei koskaan olekaan ollut viistoperäisten kärkinimi, on se kuitenkin aina tarjonnut varteenotettavan vaihtoehdon. Malli jota on kehitetty vuosikymmeniä voisi olettaa olevan hyvä. Katsotaan!

Kahdeksas sukupolvi (2006 - 2011):

Avaruusajan henkinen muotoilu yhdistettynä vahvaan fanipohjaan takasi, että kahdeksas sukupolvi myi hyvin maailman laajuisesti. Nimenomaan viistopräinen malli pärjäsi hyvin Euroopassa, jonka vuoksi tämä arvio keskittyy siihen.

Järkevä moottorivalikoima josta Honda tunnetaan teki vahvan esityksen nimeomaan Civic:in kahdeksannen sukupolven kohdalla. 1.4 litran, 1.8 litran VTEC ja 2.2 litran turbo diesel ovat osa peruslinjaa ja maailmankuulu Type-R on tuunattu 2.0 litran i-VTEC kokoonpano. Moottorit ovat luotettavat ja suorituskyvyltään hyvät, joten se on usein niin, että pienet asiat merkitsevät. Yksi näistä pienistä asioista on kaasu, joka rakennettu siten, että se antoi lisää tuntumaa kierroksien kontrollointiin. Ohjautuvuus olisi perusmalleissa voinut olla hieman tiukempi ja jousitus puolestaan taas pehmeämpi. Jarrut ovat viistoperäisten luokassa ehdotonta parhaimmistoa.

Civic:in sisustus ei ole koskaan kerännyt suurempia kehuja, mutta kahdeksas sukupolvi on tässä suhteessa poikkeus. Ergonomia on erinomainen ja kahteen tasoon rakennetut kojelaudan säädöt ovat erittäin näppärät. Vaikka ajo on ehkä hiukan liian pehmeän tuntuista, on sisustan tilavuus hyvä verrattuna amerikkalaisilla markkinoilla oleviin malleihin. Kahdeksas Civic on siksi hyvä auto, joka usein mahdollista löytää myös kelpo hintaan.

Yhdeksäs sukupolvi ( 2011 - ):

Avaruusaika säilyi myös yhdeksännen sukupolven ulkoisena teemana, vaikka siisti kaksoispakoputki onkin poistunut. Myös moottorivalikoima on säilynyt ennallaan, mutta yhdeksäs sukupolvi on kuitenkin edeltäjäänsä verrattuna varsin erilainen.

Pehmeä jousitus on poistunut. Vaihteisto on entistä innostavampi ja polttoaineen kulutus on laskenut. Sisusta näyttää myös entistä laadukkaammalta. Tosiasiassa moottorivalikoimasta löytyy yksi uudistus: hybridi malli. Se on Toyotan linjaa, jonka se on tehnyt ympäristön hyväksi. Kaikenkaikkiaan yhdeksäs sukupolvi on kehittyneempi, joskaan ei aivan suunnattomasti.

Johtopäätös

Viimesin malli on hyvä auto, ja pitää muistaa, että viistoperäisten luokassa kilpailu on Euroopan markkinoilla kaikkein kovinta. Näillä näytöillä ei Civic kuitenkaan ole luokkansa johtaja. VW Golf on laadukkaampi. Ford Focus on ohjautuvuudeltaan parempi ja Seat Leon on jännittävämpi. Jopa Mazda ja Peogeot ovat sisustukseltaan paremmat ja suorituskyvyltään ainakin samalla tasolla. Ainoa syy valita Honda on oikeastaan Type-R. Yhteenvetona voi sanoa, että Honda on hyvä auto, mutta nykyään pelkkä hyvä ei riitä.

Kaikki alueet for Honda Civic

Kaikki polttoainetyypit for Honda Civic

Kaikki vuotta for Honda Civic

Kaikki vaihteistotyypi for Honda Civic

Kaikki korimalli for Honda Civic

Kaikki varustekokoonpano for Honda Civic