Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

93 käytetyt Citroën C4 olivat hinta tarkistettiin

93 käytetyt Citroën C4 olivat hinta tarkistettiin

autotie.fi, carnext.com ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Citroën C4

Etu

  • Loistava ajoergonomia.
  • Paranneltu ulkonäkö.
  • Runsaasti tavaratilaa.
  • Runsas valikoima lisävarusteita.

Haitta

  • Ohjaus on heikko.
  • Käännöksissä runko turhaa huojuntaa.
  • Jousitus on liian pehmeä.

Kuvaus

Vaikka ranskalaisvalmistaja pärjää parhaiten pienten autojen markkinoilla, on sillä mallistossa tarjolla myös C4 perheauto. Sukutaulu yltää 90-luvulle saakka ZY:n muodossa, joten sillä on varmasti kokemusta, kuinka kasata hyvä kokonaisuus perheitä ajatellen. Koska kilpailijat ovat jättiläisiä, kuten Ford Focus tai Volkswagen Golf, täytyy kysyä, onko Citroënilla kapasiteettia ja kykyä vastata niiden haasteeseen?

Toinen sukupolvi (2010 - ):

Ensimmäisen sukupolven, jotka tulivat markkinoille vuonna 2004, rinnalla toisen sukupolven mallit ovat muuttuneet radikaalisti ainakin ulkonäon suhteen. Etuosan muutokset ja leveämmät kaaret ovat saaneet auton näyttämään paljon agressiivisemmalta.

Moottorivalikoima on perus Citroën linjaa, eli 1.4 , 1.6 ja 2.0 litran moottorit on saatavana bensiini tai diesel versioina. 1.6 litrainen on paras valinta, sillä se tarjoaa parhaan suhteen kulutuksen ja suorituskyvyn osalta. 1.6 litran diesel on 110 hevosvoimaisena hyvä suorittaja, jonka micro-hybrid e-Hdi voimansiirto tuo vääntöä riippumatta kierrosluvusta. Jos haet vauhtia, 2.0 litran kone on tarpeeksi nopea, mutta harmi kyllä C4 ei ole riittävää ohjautuvuutta eikä jarrutustehoja, jotta voimasta saisi parhaan mahdollisen hyödyn. Itseasiassa ohjaus on C4 kautta linjan heikko, sillä siitä puuttuu tarkkuus ja se tuntuu käännöksissä turhan pehmeältä.

Sisätilat ovat onneksi toinen juttu, sillä kaikki tuntuu viimeistellyltä ja ergonomiaan on kiinnitetty C4 huomiota. Tilaa on riittävästi ja tavaratilaa on paljon.

Johtopäätös

C4 pahin puutos on ohjautuvuuden puolella. Ohjaus ei tunnu vastaavan komentoihin ja kori huojuu. Pehmeys saa aikaan varsin tylsän ajokokemuksen. Tämä on todella sääli, sillä muut asiat ovat kutakuinkin kunnossa, kuten hyvä sisustus, tavaratila, ulkonäkö, turvallisuusarviot sekä runsaat vakiovarustet. Valitetavasti kilpailujat kuten Ford Focus, VW Golf ja Seat Leon tarjoavat kokonaisvaltaisemman paketin. On vaikea nähdä, miten C4 voisi koskaan kilpailla niiden kanssa.

Kaikki alueet for Citroën C4

Kaikki polttoainetyypit for Citroën C4

Kaikki vuotta for Citroën C4

Kaikki vaihteistotyypi for Citroën C4

Kaikki korimalli for Citroën C4

Kaikki varustekokoonpano for Citroën C4

Auto myyty!

Olemme ohjanneet sinut uudelleen luetteloon vastaavista autoista, jotka löysimme ja joiden uskomme kiinnostavan sinua.