136 käytetyt Nissan Micra olivat hinta tarkistettiin

136 käytetyt Nissan Micra olivat hinta tarkistettiin

astrum.fi, suursavonauto.fi, Tori ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Nissan Micra

Etu

  • Runsaat lisävarusteet.
  • Nätti muotoilu, vaikkakaan ei niin rohkea kuin kolmannen sukupolven mallissa.
  • Hyvä kaupunkiauto näkyvyyden ja ohjautuvuuden osalta.
  • Edullinen käyttää.

Haitta

  • Meluisa.
  • Huono ohjautuvuus korkeissa nopeuksissa.
  • Halvan tuntuinen sisustus.

Kuvaus

Micralla on pitkä historia, sillä sen ensimmäinen malli saapui eurooppalaisille maanteille jo vuonna 1982. Sen jälkeen malli on kokenut useita uudistuksia, joista yksikään ei juuri ole sytyttänyt automaailmaa. Muttä yltääkö se nykyään tavoitteeseensa, eli olla edullinen urbaani perusajopeli?

Kolmas sukupolvi (2002 – 2010):

Kolmannen sukupolven malli on luultavasti ainoa, joka on yltänyt lähellekkään kilpailijoiden tasoa. Raju ulkoasun muutos sai sen erottumaan joukosta, jonka seurauksena siitä tuli aikansa moderni kupla-auto. Vetävä ulkokuori pitää kuitenkin sisällään muovisen halpis sisustuksen. Tämä ongelma vaivaa kaikkia edullisia Nissan malleja.

Mitä tulee käytännön suorituskseen, lista on pitkä. Tavaratila on runsan, ja autoon mahtuu helposti neljä aikuista, josta kiitos menee korotetulle katolle. Näkyvyys on hyvä ja pysäköinti on kevyen ohjautuvuuden vuoksi helppoa, kuten kupunkiauton kohdalla kuuluukin olla. On helppo yhtyä kriitikoihin, jotka arvioivat kolmannen sukupolven mallin korkealle perus käyttöautona.

Suorituskyky on kuitenkin melko suurpiirteistä. Korkeissa nopeuksissa auto tuntuu epätasapainoiselta, ja korotettu katto lisää sivutuulen vaikutusta. Alhaisissa nopeuksissa meno on kuitenkin hiljaista ja hallittua. Moottorimallisto on melko pieni, 1.5 litraisen ollessa malliston paras. Se on luotettava, taloudellinen ja puskee yli 80 hevosvoimalla. Kaikenkaikkiaan Micra on pienten autojen luokassa parempaa keskitasoa, jonka ulkoinen muotoilu kerää lisäpisteitä.

Neljäs sukupolvi (2010 - ):

Paljon on muuttunut pienten autojen markkinoilla sitten vuoden 2002. Neljännen sukupolven malli osoittaa, että Nissanilla on vaikeuksia pysyä perässä kehityksessä. Ulkoasun raikkaus on edelleen osa pakettia, mutta sisuskalut ovat ikävä kyllä pahasti puutteelliset.

Molemmat saatavilla olevat moottorivaihtoedot ovat kolme sylinterisiä ja 1.2 litraisia. Pienten vaihteiden osalta ne toimivat hyvin, mutta kun vauhti nousee, nousee myös melu. Verrattuna kilpailijoihin, Micra tuntuu heikolta. Polttoaineen kulutus on kuitenkin erinomainen, ja ne jotka haluavat kevyesti ohjattavan, helposti pysäköitävän vähäruokaisen ajokin, voivat edellen tuntea houkutusa Micraan.

Ohjautuvuus on alhaisissa nopeuksissa edelleen hyvä, mutta sivutuuli voi jälleen aiheuttaa paniikkia. Autossa ei ole sellaista tasapainoa, jota pikkuautoilta voi odottaa. Melu ei johdu pelkästään kolmesylinterisestä moottorista, mutta myös huonoista erityksistä. Kojetaulu on nätti ja lisävarusteet ovat runsaat ottaen huomioon hinnan, mutta muuten sisusta on steriili ja muovinen.

Johtopäätös

Jos tehdään vertailua muihin pieniin autoihin, ei ole vaikea huomata miksi Micra ei oikein pärjää kilpailussa. Tosiasia on, että Ford Fiesta, Renault Clio ja Honda Jazz ovat saatavilla lähes samaan hintaan. Moni valitsee laadun pienen säästön sijaan. Micra ei ollut lainkaan huono auto kymmenen vuotta sitten, mutta nykyään taso on noussut niin paljon, että Micra häviää lähes joka osa-alueella.

Kaikki alueet for Nissan Micra

Kaikki polttoainetyypit for Nissan Micra

Kaikki vuotta for Nissan Micra

Kaikki vaihteistotyypi for Nissan Micra

Kaikki korimalli for Nissan Micra

Kaikki varustekokoonpano for Nissan Micra