Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

653 käytetyt Audi A4 olivat hinta tarkistettiin

653 käytetyt Audi A4 olivat hinta tarkistettiin

kayttoauto.fi, carnext.com ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Audi A4

Etu

  • Laadukas sisustus.
  • Runsaasti varusteita.
  • Viimeistellyt diesel moottorit.
  • Tilava sisusta.

Haitta

  • Muutokset ohjauksen jäykkyydessä ovat häiritseviä.
  • Tuntuu raskaalta joidenkin moottorien osalta.

Kuvaus

Audi A4 on valmistajan avainmalli keskikokoisten luokassa. Se julkaistiin vuonna 1994 ja on ollut siitä lähtien Eurooppalaisten teiden peruskalustoa. Audin myyntiä lisäsi merkittävästi se, että se oli julkisten organisaatioiden suosiossa edustusautona, mutta aasialaisten kilpailijoiden tultua samoille apajille, on Audi siirtänyt A4:n painopistettä enemmän kuluttajien suuntaan. Nykyään sen täytyy vakuuttaa ostajat paremmuudestaan BMW 3-sarjan rinnalla, mikä ei ole helppo tehtävä.

Audi A 4 B8 (2008 - ):

Viimeisin A4 (neljäs sukupolvi) on rakennettu saksalaisvalmistajan B8 alustalle. Alustan vaihto on ollut järkevä siirto, kun vertaa kilpailijoihin, kuten BMW, Volkswagen tai Mercedes, sillä se on parantanut ohjattavuutta. Alustan vaihto siirsi painopistettä hieman taaksepäin, joka paransi tasapainoa etu ja taka-akselin välillä. Uusi kokoonpano on saatavana kolmessa eri korimallissa ja Quatro -nelivetona.

Vaikka sisuskalut ovat kokeneet suuria muutoksia, on auto ulkoisesti edelleen klassinen Audi. B8 linjat ovat hiukan terävämmät, ja joitain etuosan yksityiskohtia on hieman tuunattu, mutta kokonaisuus on edelleen linjakas saksalainen. Osana Volkswagen konsernia Audi on onnekas, sillä se on saanut taakseen yhden maailman parhaista moottorivalmistajista. Tämä on nähtävissä selvästi erityisesti diesel koneiden kohdalla, joista suurin osa on 2.0 litran TDi versioita. Saatavana on myös 3.0 litran TDi, joka menee hieman liiallisuuksiin perus A4 ollessa kyseessä. Quatro -versiossa se kuitenkin pääsee oikeuksiinsa.

Ohjautuvuus on parantunut mukavasti, vaikka toisinaan ajo voi tuntua jonkin verran etäiseltä. Ohjaustehostin toimii joskus hieman erikoisesti. Sisustan suhteen Audi on osunut napakymppiin, sillä kaikki tuntuu viimeistellyltä, mikä on ilo silmälle. Tilaa on reilusti sekä edessä että takana, mikä takaa viihtyvyyden myös pitkillä ajomatkoilla. Kaikenlaisia lisukkeita kuten istuimien lämmönsäätely on ripoteltu sinne tänne, ja äänentoisto järjestelmä on ensiluokkainen.

Johtopäätös

Vaikka A4 B8 on selkeä parannus edeltäjiinsä verrattuna, ei se kuitenkaan pärjää BMW 3-Sarja :lle kilpailussa luokkansa kärkipaikasta. Päivittäisessä ajossa se on mukava, mutta niin on myös Ford Mondeo. A4 on hyvä, mutta ei riittävä haastaakseen Mercedeksen tai BMW:n.