1 273 käytetyt Volvo XC60 olivat hinta tarkistettiin

Älä maksa liikaa seuraavasta autostasi AutoUncle's arvostus

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Volvo XC60

Etu

  • Omaleimainen ulkonäkö.
  • Laadukas sisustus.
  • Mukavan ajonautinto.
  • 5-tähden NCAP –turvaluokitus.

Haitta

  • Huono satelliittinavigointijärjestelmä.
  • Sisätilan äänieritys ei ole paras mahdollinen.
  • Huono bensiinikone valikoima.
  • Huono kulutustaso verrattuna kilpailijoihin.

Kuvaus

XC60 on Volvon kompakti nelivetomalli. Se on ollut Volvon myyntitilastojen paras malli siitä lähtien, kun se julkaistiin vuonna 2008. XC60 on monipuolistanut Volvojen imagoa, tuoden vaihtelua laatikkomaisten farmarimallien rinnalle.

Volvo on siis saavuttanut parhaimman muotonsa tukevarakenteisessa XC60 –mallissa. Vaikka sitä ei voi kutsua kauniiksi, on se varmasti moderni ja ainutlaatuinen. Autojen maailmassa, jossa kaikki uutuudet on keksitty jo monta kertaa, XC60 todellakin erottuu edukseen. Vaikka moottorivalikoimasta löytyy bensiinimoottori, on suurimmassa osassa kuitenkin hyvästä syystä diesel koneet. 2.0 litrainen etuveto on suunniteltu matalaa kulutusta tavoitellen, kun taas 2.5 litrainen turbodiesel on nelivetoinen voimanpesä. Bensiinikoneet eivät tarjoa tehoja, mutta syövät kyllä polttoainetta. Ne ovat kuitenkin hieman hiljaisempia kuin dieselit. Kaikenkaikkiaan moottorit ovat hieman vanhentuneita, jos verrataan kilpailijoihin.

Kuten luksus statusta tavoittelevalle kuuluukin, sisustuksesta löytyy yhtä paljon nahkaa ja alumiinia, kuin muovia. Takuuvarma rakenteellinen laatu ulottuu pintaa syvemmälle esimerkiksi tukevien nahkaistuimien ja ergonomisesti suunnitellun kojelaudan muodossa. Kaikkea voi säätää laajalla skaalalla, mikä on hyvä asia, jos kuski sattuu olemaan erityisen pitkä tai lyhyt. Tilaa on tarjolla runsaasti, kuten kunnon 4-veto autoissa yleensäkin. Taittuvat takaistuimet on tehty 40/20/40 kaavalla, joka mahdollistaa hankalan muotoisten kuormien kuljetuksen.

Johtopäätös

Vaikka XC60 on Volvon parhaiten myyvä malli, ei se kuitenkaan yllä aivan samaan laatuun kuin Range Rover Evoque. Se ei vain ole aivan niin tasapainoinen paketti. Sama pätee, jos vertailuun otetaan BMW X3, sillä BMW:n uudenaikainen dieselteknologia tarjoaa mukavamman ajokokemuksen. Täytyy kuitenkin todeta, että XC60 on upea auto, kun tavoitteena on pitää perhe ehjänä pitkillä matkoilla. Monet myös pitävät uudenaikaisesta muotoilusta!