Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

228 käytetyt Volvo V70 olivat hinta tarkistettiin

228 käytetyt Volvo V70 olivat hinta tarkistettiin

kayttoauto.fi, kamux.fi ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Volvo V70

Etu

  • Siisti ja tyylikäs sisältä ja ulkoa.
  • Muutama hyvä bensiinimoottori.
  • Runsaasti tilaa sekä matkustajille että tavaroille.
  • Hyvät turvallisuus arviot.
  • Mukavat istuimet.

Haitta

  • Meluisat dieselmoottorit.
  • Huono ohjautuvuus ja vaikea pysäköidä.
  • Sisätilojen verhoilun viimeistely ei täytä yleisiä vaatimuksia.

Kuvaus

Volvo V70 on ruotsalaisvalmistajan arkkityyppi –farmari. Se tuli ensimmäisen kerran markkinoille vuonna 1997, ja 15 vuoden jälkeen meneillään on mallin kolmas sukupolvi. Isot ”kartano Volvot” ovat olleet valmistajan peruselinehto, mutta kuinka kilpailukykyisiä ne ovat nykyään?

Kolmas sukupolvi (2007 - ):

Ulkoisesti muotoilussa ei ole mitään mullistavaa, mutta toisaalta selkeät linjat ja vaatimattomuus eivät nykyään saa ansaitsemaansa arvoa. Moottorivalikoima on valtava, sillä valittavana on kuusi eri bensiinikonetta ja 3 dieseliä. Pienet bensiinikoneet ovat reilusti taloudellisemmat ja siten ajanmukaisemmat kuin isot vastaavat. Itseasiassa terävin kritiikki täytyy kohdistaa siihen, että suurin osa V70 isommista moottorivaihtoehdoista on auttamatta vanhanaikaisia. 1.6 litrainen T4 kone on paras valinta ja se pohjautuukin Fordin piirustuksiin, mikä on selkeästi oikeasuuntainen liike Volvolta. Diesel koneista puolestaan löytyy paljon tasapainoisempi tarjonta, ja ne ovatkin suorituskyvyltään pirteitä, joskin ääniongelmia esiintyy.

Sisätilat on suunniteltu uusiksi, joka on selkeä parannus mallin aiempiin versioihin. Erityisesti ergonomialle on annettava kiitosta. Tilavuuden ja mukavuuden voi halutettaan kruunata valitsemalla yksilön, jossa verhoiluun on käytetty puuta, alumiinia tai nahkaa. Volvo V70 on tilavuutensa vuoksi käytännöllinen perheauto.

Johtopäätös

Volvon maine farmarimallien suhteen tuo mieleen käsitteet kuten iso koko ja turvallisuus. Toisaalta mukaan on otettava myös ainainen ajatus tylsästä ajokokemuksesta ja kalleudesta. Kaikenkaikkiaan nämä mielikuvat pitävät edelleen paikkansa. Farmari –luokka on erittäin kilpailtu, mikä tarkoittaa, että perustavaralla ei yksinkertaisesti pärjää. Vaikka V70 on luotettava perheauto, se ei kykene vastaamaan kilpailujoiden tarjontaan. Sekä Audi että BMW tarjoavat tasapainoisemman farmarimallin, ja jopa edullisemmassa hintaluokassa Skoda Superb päihittää V70. Mutta mikäli tarjolla on edullinen Volvo, on se kuitenkin täysin järkevä hankinta.