Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

149 käytetyt Peugeot 308 olivat hinta tarkistettiin

149 käytetyt Peugeot 308 olivat hinta tarkistettiin

carnext.com, autokilta.fi ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Peugeot 308

Etu

  • Erittäin alhainen kulutus johtuen kevyestä rungosta, aerodynaamisesta muotoilusta ja näppäristä moottorivaihtoehdoista.
  • Viiden tähden NCAP –turvaluokitus.
  • Tyylikäs sisustus ja ulkoasu.

Haitta

  • Hyvä mutta ajoittain liiankin tuettu ohjautuvuus.
  • Perusmallissa (access) huono varustelutaso.
  • Huonosti suunniteltu ajoergonomia häiritsee. Sisusta ei tunnu niin hyvältä, kuin miltä näyttää.
  • Viisinopeuksinen vaihteisto vaatii toisinaan reilusti maanittelua.

Kuvaus

Peugeot 308 tuli markkinoille vuonna 2008, ja se on rankalaisvalmistajan seuraaja 307 mallille. 308 on pääsääntöisesti viistoperäinen, mutta siitä on olemassa myös farmari- ja avoversio. Farmariin mahtuu seitsämän henkeä, mikä on tehnyt siitä suositun perheauton.

Ensimmäinen sukupolvi (2008 - 2013):

Ulkoisesti 308 ei eroa paljoa 307, mikä on harmi, sillä sisusta on kehittynyt reippaasti. Uusi moottorivalikoima tarjoaa kaksi bensiinivaihtoehtoa – 1.4 tai 1.6 litran kapasiteetilla. Loput ovat 1.6 ja 2.0 litraisia dieselversioita.
308 tehtiin kasvojenkohotus vuonna 2011, joka viimein teki ulkoasusta yhdenmukaisen sen suhteen mitä tekniikka jo tarjosi. Ilmanvastuskerroin laski edelleen 0.28, joka alensi kulutusta edelleen. Markkinoille tuli myös hybridi –malli, joka ei kuitenkaan ole täyshybridi, vaan mallissa on esimerkiksi jarrutusenergian talteenotto teknologiaa.

Toinen sukupolvi (2014 - ):

Paljoakaan ei ole muuttunut toisen sukupolven versiossa, ainakaan mitä tulee mekaniikkaan ja ulkonäköön. Moottorivalikoima on sama, mukaanlukien huippukulutus. Paras muutos on virtaviivainen ja yksinkertaistettu, tarkoituksenmukainen sisustus, sillä tuloksena on hyvän ergonomian, tyylikkyyden huippuvarusteltu kokonaisuus. On kuitenkin mainittava, että Access –sarja on lisukkeidensa suhteen juuri nimensä veroinen, eli alkuun pääsee mutta siihen se sitten jääkin.

Johtopäätös

Yhteenvetona sanottakoon, että 308 on kasvojenkohotuksen jälkeen hyvä auto, joka kilpailee kovassa sarjassa. Se pärjää hyvin taloudellisuudessa, ja jos yhdistämme tämän farmarimallin matkustajakapasiteettiin, on tuloksena huippuluokan ajoneuvo. Muuten on vain todettava, että VW Golf ja Ford Focus ovat kokonaisuuden kannalta parempia, sillä ne tarjoavat viimeistellymmän muotoilun ja mukavamman ajokokemuksen samaan hintaan.

Kaikki alueet for Peugeot 308

Kaikki polttoainetyypit for Peugeot 308

Kaikki vuotta for Peugeot 308

Kaikki vaihteistotyypi for Peugeot 308

Kaikki korimalli for Peugeot 308

Kaikki varustekokoonpano for Peugeot 308