Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

127 käytetyt Mazda 3 olivat hinta tarkistettiin

127 käytetyt Mazda 3 olivat hinta tarkistettiin

astrum.fi, Tori ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Mazda 3

Etu

-Hyvä ohjautuvuus.
-Uudet kolmannen sukupolven moottorit.
-Edulliset käyttökustannukset.

Haitta

-Toinen sukupolvi on heikko.
-Meluisa.


Kuvaus

Viistoperäisten perheautojen luokka on aina ollut kaikkein kilpailluin. Mazda 3 -mallilla Japanilainen valmistaja on tavoitellut luokan kärkisijaa, nojaten luotettavaan kokoonpanoon ja edulliseen hintaan. Tulokset ovat toistaiseksi olleet varsin vakuuttavia, ja vaikka Mazdalla on Euroopan markkinoilla hieman vanhentunut imago, auto itsessään pitää sisällään paljon potentiaalia.

Toinen sukupolvi (2008 – 2013):

Mazda 3 toinen sukupolvi kokoonpano pohjautuu Ford C1, jolla palkintoja on napannut mm. Focus ja Volvo S40. Voisi oikeastaan väittää, että paras tapa hankkia edullinen Ford Focus on ostaa toisen sukupolven Mazda 3. Ottaen huomioon, että Focus on markkinajohtaja, tähän tulee suhtautua kohteliaisuutena. Eturipustus on myös samanlainen kuin Focuksessa, joka on lisännut ohjautuvuutta ja laajentanut varaosien saatavuutta.

Toisen sukupolven moottorivalikoima on riittävän suuri, ja tarjolla on sekä bensiini että diesel vaihtoehdot. Koneet alkavat 1.6 litraisesta, päättyen 2.3 liraiseen DOHC malliin. Paperilla koneet ovat laadukkaat, mutta todellisuudessa kehitystä on tapahtunut melko vähän. Ajonautinto kärsii tietynasteisesta pakottamisesta, kun halutaan kiihdyttää. Se on valitettavaa, sillä sisältä hintalaatusuhde on hyvä, vaikka äänieritykset ovatkin huonot. Kokonaisuutena Mazda 3 ei kata säästöjä, jotka saat jos valitset sen Focuksen sijaan, varsinkaan kun tarkaillaan käytettyjen autojen markkinoita.

Kolmas sukupolvi (2013 - ):

Kolmannen sukupolven Mazda on sen verran uusi tulokas, että sen täyttä vaikutusta markkinoihin on vielä aikaista sanoa. Voidaan kuitenkin todeta, että se on täysin eri aito kuin toisen sukupolven edeltäjänsä. Mazdan SkyAktiv tekniikka on jo lyönyt läpi Cx-5 ja Mazda 6 malleissa, joten sen menestyksekäs nousu viistoperäisten perheautojen luokkaan ei lienee tee poikkeusta. Mazda 3 uusin versio on linjakas ja kissamainen.

Ohjautuvuus on hyvä vaikka auto on etupanotteinen. SkyAktiv alusta on muuttanut painon pidoksi, joka tekee autosta ohjautuvuudeltaan yhden luokkansa parhaista. Mootorit on päivitetty, joskin ne edelleen vaativat suostuttelua, mutta koska mallistossa on vain kolme vaihtoehtoa en Mazda voinut keskittyä jokaisen viimeistelyyn hieman enemmän. Mallisto alkaa 1.5 litraisesta bensakoneesta päättyen 2.0 litraiseen. Vaihtoehtoja ei ole paljon, mutta kokonaisuus on silti parempi kuin laaja valikoima huonoja moottoreita, kuten nähtiin toisen sukupolven kohdalla. 148 hp 2.2 litrainen on paras valinta tarjoten potkua ja hyvän kulutustason. Se on nopeampi kuin Golfin TDi.

Rahalle on saatu vastinetta myös sisustassa. Se ei ehkä ole tyylikkäin, mutta kuitenkin tilava ja mukava. Lisäksi kaikki paitsi yksi lisukesarja sisältävät satelliittinavigaation ja mediapäätteen vakiona.

Johtopäätös

Toisen sukupolven Mazda 3 oli suurelta osin epäonnistuminen erityisesti vaativilla Euroopan markkinoilla. Kuitenkin uusin, kolmas sukupolvi on uusine moottoreineen varteenotettava tekijä. Vaikka Focus ja Golf ovat edelleen viimeistellympiä, on silti nostettava hattua Mazdalle onnistuneesta kiilauksesta top viiden joukkoon.

Kaikki alueet for Mazda 3

Kaikki polttoainetyypit for Mazda 3

Kaikki vuotta for Mazda 3

Kaikki vaihteistotyypi for Mazda 3

Kaikki korimalli for Mazda 3

Kaikki varustekokoonpano for Mazda 3