187 käytetyt Hyundai i30 olivat hinta tarkistettiin

Älä maksa liikaa seuraavasta autostasi AutoUncle's arvostus

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Hyundai i30

Etu

  • Korkealaatuiset moottorit ovat vähäruokaisia. Samalla ne onnistuvat olemaan myös yllättävän tehokkaita.
  • Tilavassa matkustamossa on myös ripaus tyyliä.
  • Monipuolinen - iso valikoima lisätoimintoja.

Haitta

  • Ohjaus tuntuu elottomalta.
  • Vaihteiston käyttö ei tunnu sulavalta.
  • Automaattivaihteisto lisää kulutusta merkittävästi.
  • Ulkoinen melu häiritsee riippumatta nopeuksista.

Kuvaus

Hyundai i30 on innovatiivisen korealaisvalmistajan viimeisin malli. Se tuli markkinoille vuonna 2007 ja osoittautui pian myyntimenestykseksi erityisesti Australiassa. Malli on saanut hyvää palautetta linjakkaasta muotoilusta ja edullisesta hinnasta. Iso-Britanniassa mallia on vuonna 2010 kutsuttu “kaikkein tyydyttävimmäksi autoksi omistaa”.

i30 on saatavilla bensiini tai diesel -koneella, joista ensimmäiset ovat 1.4, 1.6 tai 2.0 litraisia, ja jälkimmäiset 1.6 tai 2.0 litraisia. Dieselit ovat olleet myyntimenestys. 1.4 litraisessa ei ole tarpeeksi voimaa, kun taas 1.6 on sopivan jämäkkä, ja tarjoaa uskomattoman pienen kulutuksen 2,8l/100km. Bensatankin suuri koko voi olla yksi syy i30 1.6 litraisen dieselin suosioon Australiassa. Täysi tankki tarjoaa pitkän ajokantaman tehden i30 loistavan pitkän matkan pelin. Dieselit ovat oikeastaan yhtä tehokkaita, mutta kulutukseltaan paljon edullisemmat kuin bensiini version, joten valinta näiden kahden välillä on helppo.

Varustelutaso on monipuolinen lähtökohtaisesti jopa niukoissa malleissa on mukana sumuvalot. Valikoimasta voi valita classic, active, style tai style nav varustelukokonaisuuden. Kaikissa on ilmastointi vakiona, muita lisukkeita on mm, nahkaiset istuimet ja älylukko.

Johtopäätös

Vaikka Hyundai i30 on hyvä valikoima diesel moottoreita, joista valita, se ei riitä joka paikkaan. Tosiasia on, että Euroopassa missä ohjautuvuus on keskeinen elementti mille tahansa autolle, i30 huojuva luonne ei sytytä. Silti jotkut vannovat i30 nimeen, sillä tyylikäs sisustus yhdistettynä laadukkaisiin moottoreihin ja luotettavuuteen miellyttävät. Yhteenvetona voi sanoa, että i30 on hyvä, mutta niin ovat myös kilpailijat, VW Golf, Ford Focus ja Kia cee'd.