122 käytetyt Toyota Aygo olivat hinta tarkistettiin

122 käytetyt Toyota Aygo olivat hinta tarkistettiin

kamux.fi, autosalpa.fi, astrum.fi ja 18 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Toyota Aygo

Etu

  • Erittäin alhainen kulutus.
  • Edullinen korjata.
  • Yksillöllinen futuristinen muotoilu.
  • Erittäin kehittynyt ohjautuvuus viimeisimmässä mallissa.

Haitta

  • Sisustus ei ole läheskään niin laadukas kuin kilpailijoilla.
  • Vaatimaton moottorivalikoima.
  • Liikaa jopa Toyotan sisäisiä kilpailijoita.
  • Mallille ei ole myönnetty 5 tähden NCAP –turvaluokitusta.

Kuvaus

Aygo on Toyotan panos edullisten pikkuautojen joukossa, joten se on erittäin tärkeä malli valmistajalleen. Aygo tuli markkinoille vuonna 2005, mutta se ei onnistunut lyömään läpi kovin hyvin. Vaikka malliin on tehty kaksi erillistä päivitystä, ei kehitystä ole silti ensimmäisen kymmenen vuoden aikana tapahtunut riittävästi. Toisen sukupolven malli on kuitenkin jo paljon parempi erityisesti ohjautuvuuden suhteen.

Ensimmäinen sukupolvi (2005 - 2014):

Ensimmäinen sukupolvi kattaa suurimman osan Aygon olemassa olevista versioista. Se voidaan jakaa karkeasti kolmeen vaiheeseen. Alkuperäinen malli, ensimmäinen kasvojen kohotus vuonna 2009 ja toinen vuonna 2012. Melkein kaikki muu paitsi varustelut ja muotoilu ovat kuitenkin pysyneet samoina.

Ensimmäisen sukupolven moottorivalikoima on erittäine pieni, sillä valittavana on vain 1.0 liran bensiinikone tai 1.4 litran diesel. Toyota kaavaile Aygoa oikeastaan vain kaupunkiautoksi ja roolia ajatellen tuote on viety niin pitkälle kuin vain saattaa. Herää kysymys, oliko tämä rohkea veto vai pelkästään virhe, joka tekee valinnan asiakkaan puolesta? Kuitenkin Aygon moottorit ovat erittäin niukkaruokaisia, ja edullisen hankintahinnan vuoksi taloudellisempaa pikkuautoa saa hakea.

Edullisen hintalapun mukana tulee myös edullinen sisustus. Autossa ei ole edes hanskalokeroa, tavallaan kertoo kaiken tavaratilan puutteesta. Tilaa ei ole, lisukkeista puhumattakaan, vaikka puutetta myöhempien päivitysten aikana pyrittiin korjaamaan. Vuosina 2009 ja 2012 malliin lisättiin metallivanteet, sivuturvatyynyt, ilmasointi ja bluetooth, mutta mikään ei kuitenkaan riittänyt poistamaan sisustan lähtökohtaista köyhyyttä.

Aygo ei kuitenkaan ole missään vaihteessa pyrkinyt olemaan muuta kuin näppärä kaupunkiauto, jossa on pieni kori, tiukka kääntyvyys ja erinomaiset parkkeerausominaisuudet. Taakse mahtuu juuri ja juuri viikon ruokaostokset.

Toinen sukupolvi (2014 - ):

Toisen sukupolven versio tähtää selkeästi nuorisoon. Hauskuus näyttää olevan avainsana, johon huomattavasti parantunut ohjautuvuus tuo vakuuttavauutta. Malli julkaistiin kesäkuussa 2014 ja se on saanut lämpimän vastaanoton.

Moottorit eivät kuitenkaan anna edelleenkään aihetta riemuun. 1.0 litran kone on edelleen kolmisylinterinen kameli, joka painottaa taloudellisuutta suorituskyvyn sijaan. Toyotan markkinointimateriaalit lupaavat kulutuksen olevan alle neljä litraa satasella.

Johtopäätös

Aygo on erittäin taloudellinen, mutta siitä puuttuu turvallisuustekijöitä ja päivittäiseen käyttöön siinä on rajoituksensa. Koska kilpailijat ovat laadukkaampia kuten Honda Jazz, tai kun niiden hinta laskee, kuten Ford Fiesta tapauksessa, ei Aygolle oikein jää sijaa markkinoilla.

Kaikki alueet for Toyota Aygo

Kaikki polttoainetyypit for Toyota Aygo

Kaikki vuotta for Toyota Aygo

Kaikki vaihteistotyypi for Toyota Aygo

Kaikki korimalli for Toyota Aygo

Kaikki varustekokoonpano for Toyota Aygo