Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

30 käytetyt Suzuki SX4 olivat hinta tarkistettiin

30 käytetyt Suzuki SX4 olivat hinta tarkistettiin

carnext.com, autosalpa.fi ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Suzuki SX4

Etu

  • Loistavat kulutuslukemat erityisesti diesel versiossa.
  • Yllättävän tarkka ohjautuvuus näin isolle autolle.
  • Erittäin kilpailukykyinen hinta.

Haitta

  • Sisusta on vaatimaton.
  • Muotoilu on vaatimatonta.
  • Sisustan laatu on heikko.

Kuvaus

Viimeaikaisen kehityksen valossa, jossa luokkien ominaisuudet alkavat yhdistyä toisiinsa, ei ollut lainkaan yllättävää, että Suzuki toi markkinoille 4x4 Superminin - Suzuki SX4:n. Tämä liike ei jäänyt huomiotta kilpailijoilta, ehkä sen vuoksi että Suzuki Swift:n suosio Euroopassa oli niin valtaisaa. Malli oli tulosta Fiatin ja Suzukin yhteistyöstä. SX4:n ensimmäinen sukupolvi oli myyntimenestys ja toinen tuli markkinoille vuonna 2012, mutta onko Suzuki saanut uuteen malliinsa Fiatin taloudellisuuden?

Suzuki SX4 Toinen sukupolvi (2012 - ):

SX4:n uusin versio tunnetan nimellä S-Cross ja se on muuttunut ulkoisesti varsin merkittävästi. Koko on myös kasvanyt superminien suhteen jonkin verran. Ulkonäkö on linjakas ja houkutteleva, mutta mitä lienee muuttunut sisuskaluissa?
Auto on edelleen etuvetoinen, se vain näyttelee nelivetoa. Moottorivalikoima on pieni, joten sikäli mikään ei ole muuttunut. Tarjolla on 1.6 litrainen diesel- tai bensiinikone, eli ei mitään vallankumouksellista. Koneet kuitenkin toimivat tasaisesti ja taloudellisuus on kulutuksen suhteen hyvä. 100 kilometriä taittuu tarkalla ajolla reilusti alle neljän litran.

Sisusta ei anna aivan samoja lupauksia, vaikka se kyllä näyttää taloudelliselta! Tarjolla on reilusti muovia ja harmaita pintoja. Kuitenkin äänijärjestelmä on varsin hyvä, mutta muut lelut ovat melko halvat. Jos ottaa huomioon, että Suzuki pyrkii kilpailemaan nimenomaan edullisuudella ja on siten leikkannut kustannuksia, niin sisustaa voi pitää jopa hyvänä. Mitään Audin veroista tarkkuutta yksityiskohtien suhteen ei kannata odottaa. Suunnittelu on kuitenkin vahvaa, sillä ajo on tasaista ja varmaa, eikä mutkat aiheuta hämminkiä. Huomattavaa on myös, että vaikka koko on kasvanut merkittävästi, ei kori huoju juurikaan.

Johtopäätös

SX4 tekee kaiken, mitä paketissa luvataan, paitsi selviää maastossa. Risteytykseksi se on varsin hyvä kokonaisuus ja moottorit takaavat, että jälleenmyyntiarvokin säilyy varsin hyvin. Vaikka halpa sisustus saattaa aiheuttaa masennusta, on Suzuki onnistunut luomaan ihan kiinnostavan talousauton. Tämän sanottua, Nissan Qashqai ja Mazda CX-5 molemmat vain tekevät saman paljon paremmin, joten Suzukin on kehityttävä edelleen, jotta se kykenee kilpailemaan tämän luokan piikkipaikasta.

Kaikki polttoainetyypit for Suzuki SX4

Kaikki vaihteistotyypi for Suzuki SX4

Kaikki korimalli for Suzuki SX4