Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

710 käytetyt Skoda Superb olivat hinta tarkistettiin

710 käytetyt Skoda Superb olivat hinta tarkistettiin

autosalpa.fi, kayttoauto.fi ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Skoda Superb

Etu

  • Runsas lisukevalikoima.
  • Hurjasti tilaa.
  • Vahvat turbodiesel moottorit.
  • Mukavat sisätilat.
  • Rento ajonautinto erityisesti pitkillä matkoilla.

Haitta

  • Kuskin penkki ei säädy riittävästi.
  • Hiukan kulmikas muotoilu. Painon alentaminen olisi voinut tehdä terää.
  • Bensiinimoottorit kuluttavat paljon.
  • Liian painava pienemmille moottoreille.

Kuvaus

Skoda Superb on paitsi suurin myös eniten luksusmalli Skodan tarjonnassa. Se on myös yksi kalleimmista. Historiallisesti malli on myös merkittävä, sillä ensimmäinen Superb tuli markkinoille jo vuonna 1930. Se oli myös ensimmäinen Skoda laatuaan, jossa oli V8 moottori. Kysymys kuuluu, vetääkö uusin malli vertoja historialliselle menestykselle?

Toinen sukupolvi (2008 - ):

Jos oli olemassa jonkinlaisia epäilyjä siitä, voiko Skoda olla luksusauto, pyyhkiytyivät ne olemattomiin viimeistään vuonna 2007, kun Superb tuli markkinoille. Ensimmäinen asia joka erottaa auton kilpailijoista välittömästi, on nivelletty tavaratilan ovi. Tämä tekninen ominaisuus lisää tavaran kuljetuksen helppoutta. Ylipäätään Superb on erittäin tilava, niin matkustajille kuin tavaroille.

Linjakas ulkokuori pitää sisällään mekaniikkaa, jolla on paljon yhteistä Volkswagen Passatin kanssa. Tämä tarkoittaa korkeaa luotettavuutta, mutta myös painoa. Superb ei olekaan siis kovin nopea taikka ketterä auto. Mutta toisaalta sitä ei lienee tavoiteltukaan, sillä sen avut ovat tasaisessa ja tyylikkäässä ajokokemuksessa. Ohjautuvuus on riippuvainen siitä, onko kyseessä neliveto malli vai ei, mutta ohjeellisesti voidaan sanoa, että molemmat kärsivät lievästä aliohjautuvuudesta. Tästä huolimatta tuntuma on tasainen ja jousitus erittäin hyvä, joka takaa sulavan ajonautinnon.

Moottorivalikoima on jaettu kahteen turbo malliin. Bensiinit alkavat 1.4 liraisesta ja jatkuvat 3.6 litran V6 hirviöön. Dieselit ovat suositumpia 1.6, 1.9 ja 2.0 litran koneillaan. Näistä viimeisin 2.0 litran kone on erittäin suositeltava, sillä siinä yhdistyy hyvä kulutus ja suorituskyky erityisesti keskinopeuksissa, kun pitää tehdä ohituksia.

Johtopäätös

Superb –mallia on markkinoitu saksalaisella laadulla, tsekkiläisin hinnoin. Mainos on hyvä, mutta ei juuri erotu kilpailijoista. Malli on kuitenkin luokkansa kärkeä, kun arvioidaan tilavuutta ja matkustusmukavuutta. Superbia on vaikea verrata muihin, sillä se on tavallaan ison luksuauton ja perhefarmarin risteytys.

Kuten aina päätös kannattaa tehdä sen mukaan mitkä on omat tarpeet. Jos tarvitset mukavan ja laadukkaan moottoriteiden menopelin, on Superb juurikin sitä – super! Niiden jotka haluavat ajokokemukseltaan enemmän tuntumaa, kannattaa harkita Mondeo tai Passat -farmareita.