Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

37 käytetyt Fiat 500 olivat hinta tarkistettiin

37 käytetyt Fiat 500 olivat hinta tarkistettiin

Auto24, autokilta.fi ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Fiat 500

Etu

  • Fantasitnen muotoilu ja esteettisyys.
  • Hyvä hinta-laatusuhde.
  • Yllättävän laadukas ohjaamo hintaan nähden.

Haitta

  • Moottorit ovat meluisia.
  • Vähän tavaratilaa.
  • Ajontuntuman pitäisi olla parempi näin pienessä autossa.

Kuvaus

Fiat 500 saattaa jäädä historiaan design klassikkona. Volkswageni Beetlen ja Minin jalanjäljissä Fiat on luonut edullisen auton, joka on niin lähellä yksinkertaista täydellisyyttä kuin mahdollista. Ovatko he luoneet jotain vallankumouksellista, vai on maailma kenties jo mennyt menojaan?

Fiat 500 Ensimmäinen sukupolvi (2007 - ):

Fiatin 500 söpöydelle ei voi mitään, se on selvä kunnianosoitus kuusikymmentäluvulla ihastusta herättäneeseen, samannimiseen edeltäjäänsä, jonka eleganssi ja estetiikka vain näyttää niin hyvältä. Joku voisi sanoa, että se muistuttaa vain pienempää Volkswagen Beetleä. Toiset taas, että Beetle on hiukan liian tukeva muutenkin.

Moottorivalikoima tarjoaa kolme bensiinivaihtoehtoa alkaen 69 hp 1.2 litraisesta aina 1.4 litraiseen, josta löytyy potkua 135hv. Vaihtoehtoja tasoittaa 1.3litran diesel, joka tarjoaa kivasti vääntöä ja on varsin taloudellinen. Kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta mainittakoon, että 1.2 litrainen ei ehkä tarjoa parasta potkua moottorietiellä. Sisusta on hienosti tasapainossa ulkoisen räväkkyyden suhteen. Kaikesta huokuu tiettyä ajattomuutta ja ohjauspyörä on melkein kuin taideteos. Vaikka sisusta hivelee silmää, se ei ole kovin tilava. Etupenkki pärjää hyvin, mutta takana katto on matalalla, joten täysikasvuisilla saattaa seillä olla tukalaa. Tavaratilan puute on ongelma perheiden näkökulmasta, sillä sen tilavuus on vain 185 litraa.

Ajoasento on tiukka lyhyille kuskeille, mutta pitkät saattavat saada päänsäryn ohjauspyörän säädön riittämättömyydestä. Jos kuitenkin mahtuu sisään, on ajokokemus mukavampi kuin muissa pienissä Fiateissa. Taka-akselin muutokset ovat poistaneet merkittävästi Fiatille tyypillistä epätasapainoa ja jousitus on yllättävän armollinen kuoppaisilla osuuksilla. Lyhyt akseliväli vaikuttaa merkittävästi ohjaukseen, jonka vuoksi korkeissa nopeuksissa meno ei tunnu luotettavalta. Liikenteen melu on varsin siedettävä korkeissa nopeuksissa. Ottaen huomioon edullisuuden ja klassisen muotoilun, Fiat 500 on kiinnostava lisä erittäin kilpaillussa viistoperä –luokassa.

Johtopäätös

Valitettavasti kaunis ulkonäkö ja ajattomuus eivät riitä peittoamaan joitakin suunnittelussa syntyneitä harmittavia puutteita. Hyvä kulutustaso ja erittäin tyydyttävä suoritus urbaanissa ympäristössä tekevät Fiat 500 kuitenkin erinomaisen ensiauton nuorelle kaupunkilaiselle. Niiden jotka hakevat kokonaisvaltaisempaa pakettia, on syytä kääntää katseena Ford Fiesta tai Mini Cooper –mallien suuntaan, vaikka ne ovatkin hieman hintavampia.

Kaikki polttoainetyypit for Fiat 500

Kaikki vaihteistotyypi for Fiat 500

Kaikki korimalli for Fiat 500