Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

197 käytetyt Audi Q5 olivat hinta tarkistettiin

197 käytetyt Audi Q5 olivat hinta tarkistettiin

Auto24, kamux.fi ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Audi Q5

Etu

  • Paljon tilaa matkustajille
  • Runsaasti tavaratilaa
  • 5 tähden NCAP turvaluokitus

Haitta

  • Ajotuntuma on liian jäykkä joissakin malleissa
  • Ajoasento voi olla ongelma

Kuvaus

Audi Q5 on kokoluokassaan merkin luksusneliveto. Se asettuu Q3 ja Q7 väliin. Malli tuli markkinoille vuonna 2007 ja se on muotoilultaan Audille tyypillisesti urheilullinen ja laadukas. Vaikka myyntiluvut eivät ole olleet kovin korkea, johtuen hinnasta, vuokra-ajoneuvona malli on tuonut tyylikkyyttä matkailuun.

Q5 vauhdittaa 2.0 tai 3.0 litran koneet, jotka on saatavilla bensa tai turbodieseleinä. Quatro leimaa on levitelty hövelisti kautta malliston, sillä se puuttuu vain 2.0 diesel versiosta. Paras yhdistelmä urheilullisuutta ja tervettä järkeä kiteytyy 175 hevosvoiman 2.0 litran TDi koneeseen, sillä se yhdistää parhaan suorituskyvyn ja järkevän kulutuksen. 3.0 litran V6 TDi on diesel koneiden aatelia, mutta tähtitieteellinen suorituskyky alhaisen kapasiteetin moottorissa on ehkä liikaa. Versiossa on 7 nopeuksinen vaihteisto, joka voi olla yksi syy kokeilla V6. Bensa versiossa on hyvä suorityskyky, mutta kulutus tekee niistä vähemmän houkuttelevan.

Varustelutaso on laadukas kautta malliston, ja sisustus perustuu täysin Audi A4 malliin. Tästä johtuen mallissa on kuitenkin yksi ongelma, sillä molemmissa A4 ja Q5 polkimet on siirretty hieman oikealle vaihdelaatikon tieltä. Tämä voi aiheuttaa lievää vartalon kiertymistä, joka alkaa tuntumaan pitkän matkan ajossa. Se on sääli, sillä muuten ergonomia on moitteetonta. Tilavuuden tuntu ja ulottuvuus säätöihin ovat kuitenkin sitä laatua, jota tyylikkäiltä katumaastureilta odotetaan.

Johtopäätös

Audi Q5 on oiva katumaasturi, ja vioista huolimatta se kuuluu silti keskikokoisten katumaastureiden top 3. Ajo voi tuntua joillekin liian tasaiselta, toiset taas nauttivat erinomaisesta ohjautuvuudesta. Q5 on auto, joka ei tee kompromisseja. Loistava moottorivalikoima, ripaus luksusta sisutuksessa ja tilava takaosasto saavat sen erottumaan joukosta. Kumpa vain ajoasento virhettä ei olisi tuotu mukana A4 mallista.

Markkinoilla on oikeastaan vain kaksi keskikokoista katumaasturia, jotka voivat kilpailla Q5 kanssa: Range Rover Evoque ja BMW X3. Näissä molemmissa on kuitenkin omat vikansa, joten valinta kannattaa tehdä omien mieltymyksien mukaan.

Kaikki alueet for Audi Q5

Kaikki polttoainetyypit for Audi Q5

Kaikki vuotta for Audi Q5

Kaikki vaihteistotyypi for Audi Q5

Kaikki korimalli for Audi Q5

Kaikki varustekokoonpano for Audi Q5

Auto myyty!

Olemme ohjanneet sinut uudelleen luetteloon vastaavista autoista, jotka löysimme ja joiden uskomme kiinnostavan sinua.