Vuosi
Km
Polttoaine
Vaihteisto

104 käytetyt Audi A3 olivat hinta tarkistettiin

104 käytetyt Audi A3 olivat hinta tarkistettiin

suursavonauto.fi, astrum.fi ja 16 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Supertarjous

Hyvä tarjous

Perustarjous

Hieman kallis

Kallis

Audi A3

Etu

  • Loistavat 2.0 litran TDi moottorit.
  • Erittäin hyvä epätasaisella alustalla.
  • Lisää tilaa josta kiitos menee uudelle korille.
  • Täydellisesti rakennettu sisusta.

Haitta

  • Tuntuu joskus tylsältä ajaa.
  • 1.2 litran bensiinikone vaatii työtä.

Kuvaus

Audi A3 on kompakti laatuauto, joka kilpailee etupäässä BMW:n 1-sarjan sekä Volvo V40 -mallien kanssa. Ensimmäisen kerran A3 tuli myyntiin vuonna 1996 ja nykyään markkinoilla on tarjolla mallin kolmas sukupolvi. Ensimmäiset kaksi sukupolvea pohjautuivat Volkswagen kornsernin A alustaan, mutta kolmas sukupolvi käyttää uutta MQB -alustaa. Onko muutos kuitenkaan ollut merkittävä parannus?

Kolmas sukupolvi (2012 - ):

Ulkoisesti A3 ei ole muuttunut kovin paljoa. Ainoastaan keula on ehkä vielä aimpaa linjakkaampi ja agressiivisemman näköinen, mutta auton tunnistaa edelleen A3 malliksi. Pinnan alla muutokset sen sijaan ovat dramaattisia. Uusi MQB -alusta on osittain alumiinia, ja se on siksi kevyempi. Uusin versio on lähtöpainoltaan 80 kg kevyempi kuin toisen sukupolven malli. Tämä on saavutettu ilman vetolujuuden menetystä ja tilaakin on tullut lisää. Erittäin hyvin pelattu!

Moottorivalikoima on pieni mutta tehokas. Kaksi bensiinimoottoria ovat 1.3 litran 102 hv, ja 1.4 litran 120 tai 170hv versiot. 1.2 litrainen vaatii hieman käskemistä, mutta 1.4 on hyvä paketti, joka tarjoaa tasaisen suorityskyvyn. Diesel moottorit ovat todellisia herkkuja. 1.6 on taloudellinen, mutta paras valinta on kuitenkin 2.0 litran TDi -kone. Jälkimmäinen on aivan uusi, ja on kulutukseltaan verrattavissa 1.6 litraiseen, vaikka tarjoaa 44 hevosvoimaa enemmän. Paljon puhuttu Tip-tronic vaihteisto on tarjolla kaikkiin malleihin, mutta koska se vaikuttaa melko reilusti kulutukseen, kannattaa se jättää väliin.

Vaikka uusi kori on keventänyt kokonaisuutta, ja ohjautuvuus on parantunut, ei paketti ole silti täydellinen. Mallissa on edelleen tiettyä ”keinuvuutta” ja ajotuntuma ei ole aivan samalla tasolla kuin kilpailijoilla. Nämä ovat kuitenkin suhteellisen pieniä haittoja, sillä kurvit taittuvat kyllä ja ajo epätasaisella alustalla ei tunnu juuri missään. Lisätila sisäpuolella on myös pantu hyötykäyttöön, sillä erityisesti etupenkin puolella tilaa on tullut mukavasti. Sisustan materiaalit ovat myös laadukkaat ja tyylikkäät.

Johtopäätös

Kaikenkaikkiaan kolmas sukupolvi on fantastinen hyppy eteenpäin ja malli onkin noussut luokassaan kärkikahinoihin. BMW 1-Sarja tarjoaa ehkä vielä toistaiseksi jännittävämmän ajonautinnon ja Volvo V40 kokonaisuudessa kovan vastuksen, mutta Audi A3 on kuitenkin erinomainen saavutus.

Kaikki alueet for Audi A3

Kaikki polttoainetyypit for Audi A3

Kaikki vuotta for Audi A3

Kaikki vaihteistotyypi for Audi A3

Kaikki korimalli for Audi A3

Kaikki varustekokoonpano for Audi A3