14 käytetyt Ford Ka olivat hinta tarkistettiin

14 käytetyt Ford Ka olivat hinta tarkistettiin

Tori, astrum.fi, suursavonauto.fi ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Ford Ka

Etu

  • Upea muotoilu saa Ka:n erottumaan joukosta.
  • Osien saatavuus ja järkeenkäypä kulutustaso tuovat taloudellisuutta.
  • Melko tilava pikkuautoksi.

Haitta

  • Meluisa.
  • Niukka moottorivalikoima.
  • Sähkövika ongelmia.
  • Keskinkertainen ohjautuvuus.

Kuvaus

Ford Ka on kuulunut pienten autojen peruskalustoon siitä lähtien, kun se tuli markkinoille vuonna 1996. Se on pärjännyt erityisen hyvin Englannissa, missä myynti on ylittänyt miljoonan kappaleen rajan. Tämänhetkinen versio on toisen sukupolven malli, joka on selkeä parannus alkuperäiseen perusrunkoon.

Toinen sukupolvi (2009 - ):

Mallissa on ajan hengen mukainen ulkoinen viimeistely, joka tekee siitä tyylikkään. Muodonmuutos ei jää vain ulkoiseksi. Moni ei tiedä, että uusin Ka on itseasiassa Fordin ja Fiatin yhteisprojekti. Ka:lla ja Fiat 500 on monta yhteistä nimittäjää.

Moottorivalikoima on yhtä niukka kuin aiemmin. 1.2 litrainen bensiini ja 1.3 litrainen diesel löytyvät nyt myös Fiatista. 1.2 litrainen on hyvin viimeistelty, joten täytyy todeta, että Ford tarjoaa erittäin hyvää viimeistelyä. 74 heppainen on kahdeta diesel versiosta parempi. Molemmat ovat yhtä meluisia, joka johtunee yhtä paljon hytin rakenteesta, kuin moottorin heikkouksista. Suorituskyky tosin on hyvä. Ka on kevyt auto, jolla saa hommat hoidettua. Vaihteisto tosin vaatii hiukan liikaa pakotusta.

Fantastisen Fiestan ansiosta tiedämme, että Ford osaa tehdä pieniä autoja, joiden ohjautuvuus on loistava. Ka on vain valitettavasti kaukana tuosta tasosta. Vaikka Fiat 500 ongelmat on ratkaista, ei se silti tarjoa juurikaan inspiraatiota. Sisusta on köykäinen ja päästää ääntä läpi. Kojelauta on kuitenkin miellyttävä, ja kauppiaiden tarjoamat tuunaussarjat takaavat, että markkinoilla on paljon eri variaatioita. Ka on myös melko tilava, vaikka istuimet eivät ole kovin tukevat. Nelkä aikuista mahtuu autoon mukavasti.

Johtopäätös

Uusimmalla Ka:lla oli eittämättä suuret saappaat täytettävänä, jos se halusi yltää niihin ruusuisiin muistoihin, mitä ensimmäisen sukupolven Ka sai aikaan. Silti on yllättävää, että se niinkin nuuduttava kokonaisuus. Vaikka yhteistyö Fiatin kanssa on madaltanut kustannustasoa, on tuloksena auto, joka ei juuri erotu edukseen kilpailijoista. Fiat Panda, VW up!, Hyundai i10, ja Kia Picanto tarjoavat kaikki mukavamman ajokokemuksen, kuin Ka. Tämä on todella sääli.