Kaikki Renault mallit

Kaikki Renault mallit

kamux.fi, astrum.fi, Tori ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Renault Scénic

Etu

  • Loistava, tukeva korirakenne.
  • Vahvat bensiinimoottorit.
  • Runsaasti tilaa matkustajille sekä tavaroille.
  • Hyvät varustelut.

Haitta

  • Puutteelliset mukautusvaihtehdot taittuville istuimille.
  • Tylsä sisustus.
  • Pullea ulkoinen muoto.

Kuvaus

Renault Scenic johti tila-autojen markkinoita vuosia ennen kuin kilpailijat saivat omat mallinsa mukaan peliin. Ollessaan ensimmäinen merkki, joka otti C-segmentin käyttöön tila-autoissa Renault sai merkittävän etumatkan Euroopan markkinoilla. Noista päivistä on kuitenkin jo aikaa, sillä nykyään kilpailu on raivokasta. Miten Scenic pärjää nykyään?

Renault Scenicin kolmas sukupolvi (2009 - ):

Ulkoisesti kolmannen sukupolven mallissa ei ole mitään kovin hienoa. Se on pyöreähkö, joka osaltaan kertoo tilavuudesta, mutta tila-autojen kaunottareksi sitä ei suinkaan voi sanoa. Ranskalaisvalmistajan auto on kuitenkin erittäin käytönnöllinen, ja se mitä menetetään ulkonäössä kuitataan täysin suunnittelun laadussa.

Vaikuttavinta paketissa on kori, joka huolimatta Scenicin koosta tarjoaa silti hyvän ajokokemuksen. Kori ei huoju juuri lainkaan, joka on jo itsessään saavutus tämän kokoisessa autossa. Ohjautuvuus on tarkka, jonka suhteen auto peittoaakin useimmat luokkansa kilpailijat. Moottorien osalta kokonaisuus vaihtelee. Toisin kun useimmissa tila-autoissa, Scenicin bensiinimoottorit ovat paremmat kuin dieselit. Kolme erikokoista diesel vaihtoehtoa tarjoavat kuitenkin kaikki erinomaisen kulutustason, joka kuittaa suorituskyvyn puutteita. Todellinen tähti on uusin, 1,2 litrainen bensakone, joka on varsin pippurinen kokoonsa nähden.

Johtopäätös

Kovimman vastuksen antavat Ford B-MAX ja Opel Meriva. Vaikka ne ovat pienempiä, ovat ne tyyliltään ja suunnittelultaan paremmat. Ehkä hieman ironisesti seuraavaksi kovin vastus tulee Renaultin omalta Berlingo mallilta, joka on tilava matkustajia ja tavaroita ajatellen. Scenic on kuitenkin tila-autojen keskitasoa ja sen voi hankkia varsin järkevään hintaan. Tämä osoittaa, että yli 10 vuoden valmituksen jälkeen se on edelleen varsin kilpailukykyinen, sillä siitä löytyy kaikki tila-autolta vaadittavat ominaisuudet.