24 käytetyt Ford Galaxy olivat hinta tarkistettiin

24 käytetyt Ford Galaxy olivat hinta tarkistettiin

autokilta.fi, kamux.fi, carnext.com ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Ford Galaxy

Etu

  • Tilava ohjaamo.
  • Hyvä moottorivalikoima.
  • Hyvä ohjautuvuus.

Haitta

  • Kalliimpi kuin kilpailjat.
  • Sisusta on hieman tylsä.
  • Istuimien vähäiset säätöominaisuudet vaikeuttavat hankalien kuormien kuljetusta.

Kuvaus

Galaxy on ollut markkinoilla jo useita vuosia, mutta sen täytyi kehittyä aina kolmanteen sukupolveen saakka, ennen kuin se sai osakseen ansaittuja kehuja. Tultuaan markkinoille vuonna 2006, uusin versio nappasi nopeasti kärkipaikan Renault Scenicilta Euroopan suosituimpana tila-autona. Roolissaan kotona tai taksina, sen voi yhtä hyvin nähdä lentokentällä heittämässä matkalaukkuja, tai viemässä lapsia kouluun.

Ulkoisesti se ei herätä juuri suuria tunteita, mutta sisältä malli on kätevä ja tilava. Moottorivalikoima mahdollistaa monta erilaista ajokokemusta, kun valittavan on kolme bensiini ja kolme diesel vaihtoehtoa. Bensiinit alkavat 1.6 litran turboahdetusta ecoboost mallista, jatkuen kahteen 2.0 litran perus- ja truboahdettuun ecoboost -versioon. Dieselit ovat tarjolla myös kolmena: 1.6-, 2.0- tai 2.2-litran TDCi versiona. Useimmat tila-auton ostajat ohittaisivat normaalisti 1.6 litan version, mutta tässä tapauksessa se on porukan paras, tarjoten 150 hevosvoimaa sekä kulutuksen, joka tarjoaa katetta ecoboost lätkälle. Jos tarpeena on ajaa paljon kaupunkiympäristössä, ovat dieselit parempi vaihtoehto.

Useimmille ostajille keskeisin syys tila-auton hankkimiseen ovat isot kuormat ja pitkät ajomatkat, jolloin 2.0 litran TDCi tarjoaa hyvän suhteen kulutuksen ja tehojen osalta. Tyypillinen Galaxy on lentokenttätaksi, ja taksikuskit tietävät autoista erittäin paljon. Autossa on tarkka ohjautuvuus, mutta isolle autolle varsin yleinen huojuvuus loistaa poissaolollaan. Ajo tuntuu luotettavalta myös haastavilla osuuksilla. Ford tuntuu kautta mallistonsa varmalta ajokokemuksen osalta, eikä Galaxy tee tässä suhteessa poikkeusta.

Sisusta on tilava, ja taittuvat istuimet ovat erittäin käytönnölliset. Uusimmat tila-autot tarjoat paljon muuntautumisvaihtoehtoja, mutta Galaxy pärjää silti ihan hyvin. Sisätilojen viimeistely ei tursua luksusta, mutta mikään ei repsota ja ajoergonimia on hyvä. Varustelutaso ovat perinteistä Fordia, Zetex, Titanium, Titanium X nimimerkeillä. Vakiona tarjolla on Bluetooth, ilmastointi ja sähköikkunat.

Johtopäätös

Kaikenkaikkiaan Galaxy on edelleen kolmen parhaan tila-auton joukossa. Ottaen huomioon, että se tuli markkinoille jo vuonna 2006, on saavutus varsin hyvä. Ostajan kannattaa kuitenkin myös vilkaista VW Sharan ja Seat Alhambra, sillä nämä mallit ovat laadultaan melko lähellä toisiaan.

Kaikki polttoainetyypit for Ford Galaxy

Kaikki vaihteistotyypi for Ford Galaxy

Kaikki korimalli for Ford Galaxy