9 käytetyt Peugeot 206 olivat hinta tarkistettiin

9 käytetyt Peugeot 206 olivat hinta tarkistettiin

autokilta.fi, autosalpa.fi, astrum.fi ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Peugeot 206

Etu

  • Hyvä moottorivalikoima varsinkin myöhemmissä malleissa.
  • Tilava takaluukku.
  • Kevyt ohjautuvuus.

Haitta

  • Huono ajoasento.
  • Sisätilat ovat halvat ja eivät eristä ääntä kovin hyvin.

Kuvaus

206 on ranskalaisvalmistajan hittisupermini 90-luvun lopusta. Se oli yhdistelmä nuorekasta, modernia muotoilua, joka tavoitteli erityisesti nuorten ensiostajien markkinoita.

Peugeot 206 (1998 - 2010):

Tyylikkään pinnan alla ei juuri ollut isoja heikkouksia, jotka olisivat estäneet sitä saavuttamasta luokkansa kärkipaikkaa. Vaikka siinä oli sulava ja helppo ohjautuvuus, jätti ajoasento paljon toivomisen varaa. Ajoergonomia ei ehkä ollut aivan samalla tavalla pinnalla tuolloin, kuten se on nykyään, mutta 206 ajoasento vaati käsien jatkuvaa pitämistä täysin suorassa, joka ajan mittaan tuntuu rasittavalta.

206 oli kuitenkin laadukas valikoima moottoreita. Ne alkavat 1.1 litran bensiinikoneesta, josta puuttuu jonkin verran tehoja, vaikka se tarjoaakin hyvät kulutuslukemat. Suosituin vaihtoehto oli laadukas 1.4 litrainen, johon tehtiin vuonna 2003 onnistunut päivitys. Parhaan tuloksen antaa kuitenkin 1.6 litran bensiinikone.

Dieselit ovat yllättävän hyviä, ja vaikka 1.9 litran dieseliä kannattaa välttää, on 1.4 litran HDi erittäin taloudellinen ja laadukas kone. Isompi 1.6 litran HDi on hyvä moottoriteillä.

Sisusta on aikalailla pettymys, sillä se on pääosin muovia. Tämä on tyypillistä ranskalaisautoille, jotka tuppaavata hieman rahisemaan, jos verrataan vaikka Fordeihin tai Volkswageneihin. Silti takakontti on varsin tilava. 5 ovinen diesel on varsin hyvä vaihtoehto ensiauton ostajalle.

Peugeot 206+ (2009 - 2012):

206 tehtiin kasvojenkohotus vuonna 2009, joka päivitti auton ulkonäön uudelle vuosituhannelle. Mekaniikan puolella ei parannuksia kuitenkaan juuri tapahtunut. Ottaen huomioon Fordin panoksen, on Peugeotilla paljon tehtävää maineensa puolustamiseksi.

Johtopäätös

206 ei ole onnistunut pitämään tasoaan yllä. Vaikka se pärjää tiukoissa kulmissa varsin hyvin, ei ajokokemus pärjää Fiestalle. Tämän lisäksi laatu on heikentynyt verrattuna muihin supermini -luokan kilpailijoihin.