6 käytetyt Opel Meriva olivat hinta tarkistettiin

6 käytetyt Opel Meriva olivat hinta tarkistettiin

autotie.fi, astrum.fi, autosalpa.fi ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Opel Meriva

Etu

  • Erinomaiset istuimien säätöominaisuudet
  • Käytännöllinen muotoilu
  • Hyvä moottori

Haitta

  • Kohonnotu hinta Meriva B kohdalla
  • Ajoittain epävarma ajotuntuma

Kuvaus

Meriva perustuu kolmannen sukupolven Corsaan ja se on Opelin päänavaus tila-auto markkinoilla. Myynti on ollut vahvaa, sillä kaupaksi on mennyt yli miljoona autoa. Merivasta on tällä hetkellä olemassa kahta eri sukupolvea.

Meriva A (2002 - 2010):

Ensimmäisen sukupolven Meriva A tuli markkinoille vuonna 2003 ja oli suuri kaupallinen menestys. Sen kompakti koko ja matkustajaystävällisyys tekivät siitä välittömästi hittituotteen kilpailijoiden ollessa pääasiassa muunnettuja pakettiautoja. Lisäksi siitä löytyi hyödyllisiä toimintoja kuten Flexspace istuinjärjestelmä, joka mahdollisti penkkien siirron erilaisiin asentoihin. Istuimet pystyy myös upottamaan lattiaan, mikä tekee tavaratilasta erityisen tilavan. Meriva oli markkinoiden ensimmäinen todellinen tila-auto.
Koska Meriva perustuuCorsan runkoon, siitä löytyy mukavasti ohjautuvuutta, jota ei normaalisti nähdä tässä luokassa.Laajssa moottorivalikoimassa on kolme bensiini ja yksi diesel –kone. Vuoden 2005 päivityksessä diesel versiona tuli saataville myös 1.3 ja 1.7 litran mallit. 1.7 litrainen CDTi oli kaikkein suosituin moottori, koska se toi sopivan yhdistelmän tehokkuutta ja taloudellisuutta.

Meriva B (2010 - ):

Ensimmäinen huomionarvoinen seikka toisen sukupolven Merivasta on sen koko. Se on suurempi ja painavampi kuin Meriva A, mutta suurin osa lisäpainosta tulee kuitenkin teknologiasta. Ulkoasu on parantunut, mutta se on edelleen hieman pullottava.
Täysin uudistettu sisustus ja varustelu on viittaus siihen, että Opel huomioi kilpailun kiristyneen tila-autojen luokassa. Vastus ei suinkaan ole enää pelkkiä muunneltuja paketiautoja, vaan toisen valmistajat ovat tuoneet omat vastineensa Merivalle ja sen alkuperäiselle kilpailijalle Citroen Berlingo.
Moottoreissa nähty trendi keveämpään suuntaan näkyy Meriva B:n kohdalla siinä, että bensapuolella tarjolla on vain 1.4 litrainen kone. Diesel puolelta löytyy sen sijaan 1.3 ja 1.7 litraiset yksitköt. Hevosvoimavaihtoehtoja on molemmissa kaksi.

Johtopäätös

Meriva on edelleen luokkansa johtaja. Kilpailu on kiutenkin koventunut, ja moni on sitä mieltä, että Ford B-MAX on kova luu päihitettäväksi. Meriva sekä Citroen Berlingo ovat molemmat kuitenkin kolmen parhaan joukossa. Jokaisen perheen joka etsii tila-autoa, kannattaa harkita Merivaa.