129 käytetyt VW Touran olivat hinta tarkistettiin

129 käytetyt VW Touran olivat hinta tarkistettiin

autokilta.fi, Tori, carnext.com ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

VW Touran

Etu

  • Loistava valikoima diesel moottoreita.
  • Hyvät kulutuslukemat.
  • Mukautettavat istuimet.
  • Ulkoisesti hyvännäköinen.
  • 5 tähden NCAP –turvaluokitus.

Haitta

  • Tylsä sisusta.
  • Täysin turhat bensiini moottorit.
  • Liian vähän lisävarustevaihtoehtoja.

Kuvaus

Siitä lähtien kun Renault Scenic ja Vauxhall Zafira tulivat markkinoille 90-luvulla, ovat muut valmistajat miettineet omaa panostaan tila-autojen luokassa. Touran oli Volkswagenin vastaus, kun se tuli markkinoille vuonna 2003. Touran pohjautuu Mk5 Golf –runkoon. Nimi viittaa, että auto on Tour- versio isommasta Sharan mallista. Tällä hetkellä meneillään on toinen sukupolvi.

Ensimmäinen sukupolvi (2003 – 2010):

Alkuperäinen Touran oli luokkansa johtaja tullessaan markkinoille, sillä sen runko oli erinomainen ja varusteina mm. ohjaustehostin. Päihittääkseen Vauxhall Zafiran, siitä oli saatavana 7-istuiminen versio isoja perheitä varten. Parhaat myyntiluvut mallistosta on kirjattu 2.0 litran TDi versiolle, joka oli aikanaan tuliterä moottorityyppi, tarjoten hyvän suorituskyvyn ja järkevän kulutustason. Sittemmin tila-autojen markkinoilla kilpailu koventui ja Touranin kilpailuvaltit menettivät hohtoaan. Vuonna 2010 markkinoille tuli mallin toisen sukupolven versio, joka oikeastaan on vain päivitetty ja uudelleen muotoiltu versio ensimmäisestä sukupolvesta.

Toinen sukupolvi (2010 - ):

Merkillepantavin uudistus toisen sukupolven mallissa on uusi muotoilu ja uudet nelisylinteriset moottorivaihtoehdot. Ulkoisesti Touran näyttää rapsakkaammalta, sillä valot ja etupuoli näyttävät enemmänkin kuuluvan ”johtoryhmä –luokan” farmarille kuin tila-autolle. Moottorien osalta valtikka on tietysti dieselien hallussa ja bensiinikoneet on saatavana vain 1.2 ja 1.4 litraisina. 1.2 litrainen on vaisu, kun taas 1.4 litrainen on yllättävänkin eloisa. Paras valinta on silti 1.6 litrainen diesel, sillä siitä löytyy vääntöä ja suorituskyky, joka on ominaista Volkswagenin väkeville TDi koneille. Se on myös pienin dieselkone, joka antaa erinoimaiset kulutuslukemat. Suurempien dieselien ongelma on, että Touranin suuri koko ja lisätehot heikentävät ohjautuvuutta.

Johtopäätös

Touranin nykyinen versio ei tuo juuri uutta siihen, mitä nähtiin jo vuonna 2003. Lisukkeet kuten ajovalojen automaattinen säätö, tai uudet istuinsäädöt eivät vain riitä. Kilpailijat tekevät kaiken hieman paremmin, joten jos etsii kokonaisvaltaista tila-autoa, kannattaa katseet suunnata johonkin kilpailijoista: Ford B-MAX, Opel Meriva tai Citroën Berlingo.

Kaikki alueet for VW Touran

Kaikki polttoainetyypit for VW Touran

Kaikki vuotta for VW Touran

Kaikki vaihteistotyypi for VW Touran

Kaikki korimalli for VW Touran

Kaikki varustekokoonpano for VW Touran