1 käytetyt Chevrolet Spark olivat hinta tarkistettiin

1 käytetyt Chevrolet Spark olivat hinta tarkistettiin

carnext.com, Tori, autosalpa.fi ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Chevrolet Spark

Etu

  • Kevyt vaihteisto tekee kaupunkiajosta sulavaa.
  • Suorituskyky on riittävä tasaisella ja suoralla alustalla.
  • Järkevä hinta.
  • Alhaiset käyttökulut.

Haitta

  • Ohjautuvuus on heikko.
  • Hydraulinen ohjaus hankaloittaa pysäköintiä.
  • Moottorit ovat meluisia ja viimeistelemättömiä.

Kuvaus

Chervolet Spark:in tämänhetkisen, kolmannen sukupolven edeltäjät tunnettiin Euroopassa nimellä Daewoo Matiz. Luultavasti edeltäjän huono suorituskyky, mukaanlukien yliohjautuvuus sai suunnittelijat päätymään uuteen nimeen. Katsotaan kuinka paljon on muuttunut.

Spark Mk1 (2009 - ):

Spark näytää huomattavan erilaiselta kuin edeltäjänsä Matiz. Se on paljon paksumman oloinen, ja vaikka muotoilu on ehkä kaukana nätistä, on se kuitenkin varsin moderni. Koko on muuttunut erityisesti rungon ja moottorin osalta. Spark on melko tilava kaupunkiautoksi ja tavaratilaa sekä sisätilaa on yllättävän mukavasti.

Kuten sanottu, moottorit ovat hieman kasvaneet, kun tarjolla on 1.2 litrainen bensiini kone. Vanhassa Matizissa oli vain 1.0 litrainen. Moottori on melko raaka ja ei kovin hienostunut, mikä Sparkista autoa niille, jotka hakevat tasaista ja hiljaista ajonautintoa. Ajosuoritus on kuitenkin kilpailijoiden tasolla, ja erityismaininnan ansaitsee vaihteisto, jota on kevyt ja mukava käsitellä. Se on erittäin tärkeä ominaisuus kaupunkiautolle.

Sen sijaan toinen tärkeä asia, joka puuttuu täysin, on ohjautuvuus. Ensiksi huomio kiinnittyy hydrauliseen ohjaukseen, joka on todellinen harvinaisuus nykyautolle. On sanottava, että vaikka se antaa tiettyä painokkuuden tuntua ohjaukseen, tekee se myös pysäköinnistä todella rasittavaa. Ohjautuvuuteen liittyvät ongelmat, jotka tulivat perintönä Matizista, ovat ehkä lieventyneet, mutta eivät todellakaan kadonneet. Käännöksissä tuntuva heijaus haittaa edelleen, eikä lisää luotettavuuden tuntua.

Johtopäätös

Spark kykenee kilpailemaan hinnassa. Se on erittäin halpa, mutta samaan hintaa voi myös hankkia jonkin vanhemman mallin joltain kilpailijoista. Kun verrataan autoihin Toyota Yaris, Hyundai i10 tai Kia Picanto, se ei ole riittävän viimeistelty ja kokonaisvaltainen paketti.