16 käytetyt Skoda Roomster olivat hinta tarkistettiin

16 käytetyt Skoda Roomster olivat hinta tarkistettiin

suursavonauto.fi, Tori, autotie.fi ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Skoda Roomster

Etu

  • Loistava Volkswagenin moottorivalikoima.
  • Luokkansa paras ohjautuvuus.
  • Älykkäästi muotoiltu ohjaamo, joka yhdistää markustus- ja rahtiominaisuudet.
  • 5 tähden NCAP -turvaluokitus.

Haitta

  • Matala ajoasento joka haittaa parkkeerausta ja ajoa ruuhkassa.
  • Pitkän matkan ajo voi tuntua epämukavalta.
  • Vähäinen lisukkeiden määrä verrattuna kilpailijoihin.

Kuvaus

Tullessaan markkinoille vuonna 2006 Skoda Roomster oli Tsekkivalmistajan monikäyttöauto, jonka ensisijaiset kilpailijat olivat Ford B-MAX ja Citroen Berlingo. Mallista on olemassa myös Skoda Praktik nimellä kulkeva kaksi paikkainen tila-automalli.

Kun arvioidaan Skodan jälleensyntymää keskihintaisten autojen valmistajana, on Roomster tärkeä merkkipaalu. Mallin ulkonäköä on aliarvioitu. Älykkäät, käyttökokemusta silmällä pitäen tehdyt ratkaisut osoittavat, että Skoda on kykenevä vastaamaan kuluttajien erikoisvaatimuksiin ja luomaan laadukkaita tuotteita. Ajatus kiteytyy tässä monipuolisessa autossa erittäin hyvin suunnitellun ohjaamon kohdalla, josta löytyy käytännöllinen Vario-flex istuin järjestelmä. Etupenkillä on reilusti tilaa ja oviaukkojen korkeus tekee pienen rahdin kuljettamisesti mukavaa ja vaivatonta. Auto on hyvä valinta niille, jotka joutuvat kuljettamaan tavaraa työaikana ja perhettä viikonloppuisin.

Koska Skoda on nyt Volkswagenin siipen suojassa, löytyy konepellin alta mukavan luotettavat moottorit. Listalta löytyy kolme bensiini konetta ja kolme turbodiesel konetta, joista kaikki ajavat asiansa. Bensiinkoneet ovat 1.2 litraisia, joka voi tuntua rahtiajoneuvon kohdalla alhaiselta. 69 hevosvoiman versio voi joutua pinnistelemään isojen kuormien kanssa, mutta 84 ja 109 heppaiset pärjäävät hyvin. Useimmat Roomsterit on myyty turbodieseleinä, josta löytyy 74,89 ja 104 Hp versiot. Autojen vähämeluisuus on yksi esimerkki siitä, että Volkswagenin suunnittelu ja Skodan hinnat kantavat hedelmää.

Osa-alue, jossa Roomster yllättäen pärjää erinomaisesti on ohjautuvuus. Korkea runko ja tarkoituksella suoraviivainen jousitus eivät kuitenkaan aiheuta heiluntaa. Sitä minkä insinöörikikan tai kosmisen vahingon ansiota tämä on, ei voi kuin arvailla. Tila-autojen luokassa Roomster on ohjautuvuuden suhteen kärjessä. Jousitus tuntuu mukavan tasapainoiselta vaikka rahtia on yli 500 kg. Ohjaamosta on vaikea löyttää valitettavaa, mutta jos jotain on huomioitava on se ehkä hieman matala ajoasento sekä jäykähköt istuimet. Skodan ollessa kyseessa ei lisukkeita voi olettaa olevan liikaa.

Johtopäätös

Skoda Roomster on saanut nimensä tilavuuden (room) ja kaksipaikkaisuuden (roadster) mukaan. Nimivalinta on varsin totuuden mukainen. Valittettava tosiasia on, että myös kilpailijat ovat kovia Skodan hintaluokassa. Mainittakoon Ford B-MAX ja Opel Meriva. Jos tarpeen on yhdistää rahdin ja matkustajien kuljetus, on Roomster erittäin hyvä valinta.

Kaikki korimalli for Skoda Roomster