Kaikki Fiat mallit

Kaikki Fiat mallit

astrum.fi, autokilta.fi, autosalpa.fi ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Fiat Panda

Etu

  • Korkea katto tuo yllättävän tilavan tunteen.
  • Hyvä rankenne
  • Kolmannene sukupolven moottorit ovat erinomaisia

Haitta

  • Halvan tuntuinen sisustus
  • Kolmannen sukupolven versioissa A-pilari voi rajoittaa näkyvyyttä
  • Varustelutaso on matala verrattuna kilpailijoihin

Kuvaus

Fiat Panda

Fiat Panda on Eurooppalaisen tavaramerkkivalmistajan tavaramerkkituote, joten on helppo arvata mitä on luvassa. Auto täyttää kaikki vaatimukset tyylin, taloudellisuuden ja kaupunkiolosuhteiden osalta.

Fiat Pandan toinen sukupolvi 2003-2012:

Seicenton seuraajana toisen sukupolven Pandalla ei oikeastaan ole juuri mitään yhteistä ensimmäiseen Pandaan, joka tuli markkinoille kymmenen vuotta ennen Seicentoa. Kompakti koko ja taloudellisuus yhdistettynä toisen sukupolven rakenteelliseen laatuun, tyylikkääseen sisustukseen ja tarkkaan ohjattavuuteen, on ehkä pelkästään hyvä asia. Siinä missä ensimmäinen Panda saattoi hajota kappaleiksi rajuissa olosuhteissa, ei uudessa versiossa tätä pelkoa ole. Panda on sikäli täysin moderni peli.

Moottorien kirjo on laaja, sillä 1.1, 1.2 ja 1.3 litraisille moottoreille on tarjolla 12 erilaista versiota. Auton pienestä koosta johtuen ne kaikki soveltuvat kaupunkiajoon, ja jopa 1.3 litrainen 16v on kulutuksen suhteen järkevä. Pandan korkeus tuo tilan tuntua, mutta pitkän matkan ajo on sitten aivan eri juttu.

Yhdeksän vuoden tuotantosyklin aikana Pandaan tehtiin kolme uudistusta. Lisäksi mallista julkaistiin kymmenen erikoisversiota! Vuoden 2005 uudistus toi kaikkiin versioihin ABS jarrut vakiona, ja vuoden 2007 uudistus paransi verhoilua. Vuonna 2009 1.1 ja 1.2 litran moottoreihin tuli ”Eco” vaihtoehdot.

Fiat Panda kolmas sukupolvi (2012 - ):

Vaikka 2009 toi Pandaan monia merkittäviä muutoksia, mallin kääntyessä toiselle vuosikymmenelle oli kokonaisuudistus tervetullut. Fiat uudisti kaupunkiauton käsitettä uudistaessaan Pandan. Moottorivalikoimasta löytyy kolme perusvaihtoehtoa, jossa 1 litrainen on korvattu kekseliäällä 0.9 litraisella. Muut vaihtoehdot ovat 1.1 ja 1.2 litraa. 0.9 kulutus on legendaarinen ja sitä onkin pidetty täydellisenä kaupunkiautona.

Johtopäätös

VW up! ja Ford Ka ovat ajossa parempia kuin Panda. Jos tarpeesi on lyhytaikainen ja tähtäät taloudellisuuteen kulutuksen suhteen, on Panda varma valinta. Silloin kannattaa kuitenkin valita varustelultaan parempi, sillä budjettiversiot ovat todella puutteellisia.