1 käytetyt Seat Altea olivat hinta tarkistettiin

1 käytetyt Seat Altea olivat hinta tarkistettiin

autosalpa.fi, Tori, autotie.fi ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Seat Altea

Etu

  • Hyvät turbodiesel moottorit.
  • Hyvä kääntyvyys.
  • Valtavasti tavaratilaa.

Haitta

  • Ajo on turhan rajun tuntuista päivittäiseen menoon.
  • Istuimissa ei ole tarpeeksi mukautettavuutta.
  • Hieman tylsä sisustus.

Kuvaus

Altea tuli markkinoille ensikerran vuonna 2004 ja se oli espanjalaisvalmistajan vastaus tila-autojen luokassa. Vaikka sen menestystä tällä hetkellä varjostaa isokoisen ”serkun” -Alhambran menestys, onko se vielä kilpailukykyinen? Vai onko se jo liian vanha?

Altean muotoilu on neutraali. Se näytti kivalta vuonna 2003, mutta yksilöllisyyden ollessa valttia nykyaikana, se on ehkä alkanyt näyttää hieman vanhanaikaiselta. Silti sen pehmeät muodot etuosassa ja miellyttävät sivut saavat silmän lepäämään. Viehättävä kuori kätkee erittäin hyvät moottorivaihtoehdot, sillä Seatilla on käynyt onni, kun se on voinut ottaa käyttöönsä Volkswagenin erinomaiset moottorit. Tarjolla on pienet turbodieselit, jotka ovat olleet menestystarina tila-autojen luokassa. 1.4 ja 1.6 litran vaihtoehdot ovat hyvä valinta, ja 2.0 litran 138 hevosvoiman kone on suositeltava, kun kyseessa on Altea XL - suurennettu versio. Normaalikokoiseen Alreaan 1.6 on paras vaihtoehto.

Käytännön näkökulmasta katsottuna Alteassa on edelleen vain viisi istuinta. Tämä on selkeä puute, kun muilla on järjestään heittää tarjolle seitsenpaikkaisia. Puutetta paikkaa jonkin verran runsas tavaratila, jopa yli 123 kuutiolitraa mikä on varsin vaikuttava määrä. Isolle perheelle ei Altean kanssa tule ongelmia.

Matkustajille Altea tarjoaa muutamia selkeitä etuja, kuten istuimet jotka ovat mukavat ja tukevat. Ohjaamo on suunniteltu siten, että kaikki on siellä missä pitääkin. Seatilla on otettu vaarin monesta Volkswagenin pomojen ergonimiaan liittyvästä vinkistä. Jotkut perusasiat ovat kuitenkin hieman vinksallaan. Näkyvyys on hieman heikko, ja tila-autoksi se tuntuu olevan melko matalalla, mikä voi tehdä kaupunkiajosta ja parkkeerauksesta painajaismaista.

Hyvät moottorit tarjoavat kuitenkin mukavan ajokokemuksen ja ohjautuvuus on hyvä. Itseasiassa kääntyminen sujuu yllättävän mukavasti.

Johtopäätös

Todellisen kilpailuvastuksen Altealle tarjoaa sen isoveli Seat Alhambra, joka on yksi parhaista täyskokoisista tila-autoista. Se itseasiassa saa Seat Altea XL näyttämään vanhanaikaiselta. Muuten Altea on varsin hyvä tila-auto, mutta ehkä Seat julkaisee mallista pian uuden version, sillä tällä hetkellä Ford B-MAX ja Opel Meriva ovat parempia kokonaisuuksia.