15 käytetyt Suzuki Grand Vitara olivat hinta tarkistettiin

15 käytetyt Suzuki Grand Vitara olivat hinta tarkistettiin

kayttoauto.fi, autotie.fi, autosalpa.fi ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Suzuki Grand Vitara

Etu

  • Elegantti Range Rover henkinen muotoilu.
  • Hyvä hinta-laatusuhde.
  • Hyvät maasto-ominaisuudet.

Haitta

  • Bensiinikoneet ovat äänekkäät, erityisesti 2.0 litrainen.
  • Vaihteisto on jäykkä ja hidas.
  • Ajoasento on huono.

Kuvaus

Grand Vitara on japanilaisvalmistajan neliveto, joka on ollut markkinoilla jo pidemmän aikaa. Mallia on kehitetty melko reilusti siitä lähtien, kun se tuli markkinoille ensi kertaa vuonna 1988. Tällä hetkellä meneillään on mallin kolmas sukupolvi. Koko ja laatu on kasvanut merkittävästi, mutta miten se pärjää tämän päivän kovassa kilpailussa?

Suzuki Grand Vitara, kolmas sukupolvi (2005 - 2014):

Ulkoisesti Grand Vitaran kehitys on ollut menestys. Muotoilu selkeästi herättelee yhtymäkohtia Range Roveriin, ja vaikka merkki ei ensimmäisenä tuo mieleen luksusta, on viimeistely kuitenkin aimo harppaus Suzukille. Se mikä on yllättävintä tälle halpis nelivedolle, on sen hyvä suorituskyky maastossa. Samaa ei voi sanoa monista keskiluokkaisten äitien suosimista kilpailijoista, joiden suorituskyky on ilmeisimmin korvattu turhilla lisukkeilla.

Valitettavasti konepellin alla on edelleen selkeitä puutteita. Erityisesti bensiinikoneet ovat varsin äänekkäitä varsinkin moottoriteiden huippunopeuksissa. Joten jos etsit sopivaa nelivetoa pelkkään ajeluun, ei tätä kannata harkita. Hämmästyttävää on myös se, että tarjolla on vain yksi diesel moottori, mikä on varsin harvinaista turbodieseleitä suosivilla off-road markkinoilla. 1.9 litran diesel on melko keskinkertainen, joten isommat bensiinimoottorit tarjoavat tyydyttävämmän tuloksen. 2.4 ja 2.7 litraiset bensiinimoottorit eivät myöskään tuota niin paljon melua. Kulutuslukemat eivät ole kovin hyvät, mikä on takaisku autolle, jonka valtti on edullisuus.

Ohjaamo on suunniteltu käytännölliseksi ja rakenteet ovat tukevat. Suunnittelija ovat onnistuneet pitämään mielessä edullisuuden ja vakauden. Lisäksi harmaissa muovipinnoissa on useampia sävyjä, mikä auttaa häivyttämään tylsyyden tuntua. Kaikenkaikkiaan tuntuma on mukava sekä kuskille että markustajille. Istuimien säädöt ovat laajat, mikä on hyvä asia. Sensijaan katto on melko matalalla, eikä tuoli laskeudu riittävän alas, joten jos olet pitkä, saatat kohdata vaikeuksia, kun yrität mahduttaa jalkojasi ohjauspyörän alle. Ajo on kuitenkin varsin hyväntuntuista ja ripustus toimii erinomaisesti epätasaisilla alustoilla.

Johtopäätös

Kolmannen sukupolven Grand Vitara on muotoilun merkkipaalu Suzukille. Se myös pärjää erittäin hyvin maastossa osin tarkoitusta varten rakennetun vaihteistonsa ansiosta. Siinä on hyvä ripustus ja luotettava neliveto. Valitettavasti nämä eivät kuitenkaan riitä peittämään muutamia pahoja vikoja. Moottorivalikoimasta ei löydy tarpeeksi tehoja, ja pienet bensakoneet ovat liian äänekkäitä. Pitkät kuskit ovat myös pulassa, joten Euroopan markkinoilla se ei pärjää. Hinta on kuitenkin melko alhainen. Kilpailijat kuten Ford Kuga, Hyundai Santa Fe ja luksus Land Rover Freelander ovat reippaasti edellä.

Kaikki korimalli for Suzuki Grand Vitara