3 käytetyt Suzuki Alto olivat hinta tarkistettiin

3 käytetyt Suzuki Alto olivat hinta tarkistettiin

Auto24, suursavonauto.fi, autosalpa.fi ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Suzuki Alto

Etu

  • Pirteät moottorit koosta huolimatta.
  • Keveys ja terävä ohjautuvuus tuovat mukavuutta ajoon.
  • Yksinkertainen muotoilu on raikkaan rehellistä.

Haitta

  • Käytännössä takatilaa ei ole.
  • Surkeat lisävarusteet eikä lainkaan röyhelöä.
  • Sisusta on huonolaatuinen.

Kuvaus

Jos on olemassa yksi sana, joka kuvaa Suzuki Alton muotoilua ja perintöä, se on uniikki. Alto visiotiin pelastukseksi Tokion ruuhkaisille kaduille jo kolmekymmentä vuotta sitten. Tällä hetkellä mallista on markkinoilla jo seitsemäs sukupolvi.

Seitsemäs sukupolvi (2009 - ):

Alto on yksinkertaisesti edullisin keino päästä kaupungissa pisteestä A pisteeseen B. Se suoriutuu tehtävästä erinomaisesti, ja mikä parasta tarjoaa se paljon hauskuutta näin tehdessään. Alto on kuin ensimmäisen sukupolven Golf erityisesti sen suhteen, kuinka keveys ja ohjautuvuuden tarkkuus saavat hymyn huulille.

Moottorivalikoima on pikkuruinen, sillä tarjolla on vain yksi 0,8 litran kolmisylinterinen kone. Se on kuitenkin erittäin innokas, joka johtunee korin keveydestä. Auto kiihtyy 100 km/h alle 12 sekunnissa, mutta se tuntuu nopeammalta. Painopiste on melko matalalla. Lisävarusteita on niukasti, sillä sähköikkunoiden ja ilmastoinnin lisäksi muuta ei ole tarjolla. Suzuki on ollut säälimätön niukkuuden suhteen, joka on lähes hatun noston arvoinen linjaus rohkeuden näkökulmasta.

Vaikka sisustus on asinamukaisen halvan tuntuinen, on tilaa kuitenkin yllättävän runsaasti. Tätä edesauttaa melko korkea katto. Tavaratila on sitten toinen tarina. Siellä tilaa ei juuri ole, ja minkä tahansa vähänkin isomman mahduttaminen sinne on vaikeaa. Jopa ruokakassit on parempi kuljettaa takapenkillä.

Johtopäätös

Alto on rehellinen lupauksiensa suhteen. Se täyttää ne mukisematta ja hauskuuttakaan ei puutu. Se ei oikeastaan voi kilpailla mallien, kuten Ford Fiesta, kanssa millään muulla osa-alueella kuin hinnassa. Hankintahinta ja kulutuskustannukset ovat 25% alhaisemmat, joten jos tarpeena on näppärä ja hauska kaupunkiauto, on Alto erinomainen vaihtoehto.