3 käytetyt Renault Twingo olivat hinta tarkistettiin

3 käytetyt Renault Twingo olivat hinta tarkistettiin

autotie.fi, Tori, kayttoauto.fi ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Renault Twingo

Etu

  • Huippu mukava kokemus kuskille.
  • Fiksusti suunniteltu sisusta.
  • Kevyt ja taloudellinen.

Haitta

  • Ohjaamo on ergonomisesti hyvä, mutta tuntuu halvalta.
  • Tuolit ovat liian pehmeät.
  • Moottorit eivät sykähdytä.

Kuvaus

Twingo on ranskalaisvalmistajan viimeisin panos erittäin kilpailtuun kaupunkiautojen sarjaan. Kun vastassa on Fiat ja Volkswagen, täytyy Renaultin vetää kaikki ässät hihasta saavuttaakseen kärkipaikan. Onnistuiko se?

Renault Twingo ensimmäinen sukupolvi (1993 - 2007):

Juuri ennen Twingon julkaisua ranskalaisvalmistaja julkaisi uusimman muotoiluteemansa: ”elämän piirin”. Kukaan tuskin osasi arvata mitä se tulee pitämään sisällään, mutta kun Twingo tuli markkinoille, kävi selväksi, että lopputulos on varsin nätti. Uusi ylisuuri logo, huomattavan suuret sumuvalot ja uudistettu kori olivat vaikuttavat. Ulkonäön perusteella Twingo on jo voittaja.

Suunnittelu ei kuitenkaan ole aivan yhtä vallankumouksellinen, ja pettymystä aiheuttaa myös se, että Twingoon on tarjolla vain yksi moottori. 1.2 litrainen kone antaa vain 74 hevosvoimaa, mutta koska kori on niin kevyt, suoritus kaupunkiajoaa on varsin mukiinmenevä. Moottoriteilla konetta täyttyy todella käskeä, ja kun vaihteita joutuu käyttämään useammin, ei kone kuullosta kovin miellyttävältä. Keveus ja tehojen puutos kuitenkin ovat merkkinä varsin taloudellisesta autosta kulutuksen osalta. 100 km taittuu neljään litraan.

Jos totta puhutaan, tulee tietenkin huomioida, että Twingo on kaupunkiauto, ja siitä tehtävästä se suoriutuu varsin moitteettomasti. Se on paitsi tyylikäs, myös ohjautuvuudeltaan tarkka ja hauska ajaa. Clio II peritty ohjaus menee hyvin yksiin pienen moottorin kanssa, joten Twingo ei aiheuta stressiä urbaaneissa olosuhteissa. Sisusta on myös suunniteltu hyvin, vaikka ehkä Renault meni liian pitkälle istuimien suhteen. Ne ovat niin pehmeät, että mielenyhtymä on lähellä hyytelöä. Tämä voi olla ärsyttävää siinä vaiheessa, kun korin liikkeet tulevat mukaan kuvioon.

Johtopäätös

Vaikka pakkaus on ehkä hieman rosoinen sieltä ja täältä, on Twingo varsin hyvä yritys Renaultilta. Alhainen hinta ja taivaallinen ohjautuvuus tulevat urbaanille kuskille mukavassa pikku paketissa. Oikeastaan vain Mazda 2 pääsee ohajutuvuudessaan samalle tasolle. VW up! ja Fiat Panda ovat ehkä kokonaisuutena parempia, mutta Twingo on selkeästi kolmantena.