43 käytetyt Audi A5 olivat hinta tarkistettiin

43 käytetyt Audi A5 olivat hinta tarkistettiin

suursavonauto.fi, autokilta.fi, autosalpa.fi ja 17 muuta

autouncle-certified

AutoUncle on tarkistanut hinnan

Reilu hinta

Hyvä hinta

Reilu hinta

Hieman tyyris

Kallis

Tilaa ilmoitus alennetuista hinnoista

Audi A5

Etu

  • Fantastinen viimeistely
  • Korkealaatuinen sisustus
  • Luotettavat moottorit
  • Paljon tavaratilaa

Haitta

  • Mauton ajokokemus.
  • Lievästi aliohjautuva.

Kuvaus

Audi A5 tuli markkinoille vuonna 2007. Se on luksus -urheiluauto, joka täytti puuttuvan renkaan paikan saksalaisvalmistajan mallistosta. Audilla ei ennen A5 ollut kunnollista 2+2 mallia, joten hyvät myyntiluvut eivät ole olleet yllätys. Yhdistelmä linjakkuutta ja räväkkyyttä sekä laadukkaat rakenteelliset ratkaisut ja vahvat moottorit tekevät A5:tä lähes virheettömän.

Malli on saatavana umpikorisena coupéna, tai avoautona. Jos suorituskyky ja ohjautuvuus ovat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä, umpikorinen malli on hieman tottelevaisempi. Moottorivalikoima etenee 1.8 litraisesta TFSI:ta aina V6 mammuttiin, josta irtoaa huimat 328 hevosvoimaa. Kohtuullisuuteen tyytyvät voivat valita 2.0 litraisen TDi -vaihtoehdon. V6 diesel -malleissa on paras suhde suorituskyvyn ja kulutuksen näkökulmasta.

Jos jotain moitittavaa täytyy etsiä, on se A5 ohjautuvuus. Kilpailijoihin verrattuna se ei tarjoa tarpeeksi kokonaisvaltaista ajotuntumaa ja lievä aliohjautuvuus vie parhaan kiillon muuten erinomaisesta autosta. Avomallissa on jonkin verran rahinaa, joka vähentää kuskin luottoa ajokkiin. Ajaminen tuntuu toki mukavalta, joskaan ei riemastuttavalta. Sisätilat ovat juuri sellaiset kuin olettaa saattaa, kun kyseessä on huippu -Audi. Istuimet ja ajoasento ovat puhdasta luksusta. Takapenkki on riittävän tilava, vaikka viistävä katto voi aiheuttaa lievää ahdistusta yli 190 senttisille. Etupenkillä tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole, joten jos matkustajina on lapsia, on coupé hyvä vaihtoehto.

Luksus ei rajoitu pelkkiin istuimiin, sillä Audin iskulauseen mukaan: “edistys kumpuaa teknologiasta”, paneelista löytyy mm. satelliittinavigointi ja media pääte. Suunnittelu on kaikenkaikkiaan erinomainen, ja erikoismuotoillut akustiset verhoilut tekevät ajosta hiljaista ja miellyttävää.

Johtopäätös

Vaikka Audi A5 ei voi verrata BMW 3-Sarja ohjautuvuutensa suhteen, se kilpailee silti luokkansa kärkipaikasta. Tilava takaluukku, miellyttävä sisustus ja takuuvarma moottorivalikoima ovat yhdistelmä, joka takaa erinomaisen kokonaisuuden päivittäiseen ajoon. A5 ei missään tapauksessa kannata ohittaa.

Kaikki polttoainetyypit for Audi A5

Kaikki vaihteistotyypi for Audi A5

Kaikki korimalli for Audi A5